Akciové trhy zůstávají pod tlakem (Ranní zpráva z akciového trhu)

Hlavní události

Dnes bez podstatných firemních zpráv.

Z makroekonomických událostí bude mít dnes hlavní slovo americký trh práce, když budou zveřejněny statistiky o počtu nově vytvořených pracovních míst, míra nezaměstnanosti nebo hodinové výdělky. Krom toho se dočkáme i dlouhodobých objednávek zboží nebo spotřebitelské důvěry michiganské univerzity. Evropa dnes nabídne pouze ceny průmyslových výrobců za celou eurozónu.

Ve Spojených státech zveřejní výsledky hospodaření například Chevron, Exxon Mobile nebo Estee Lauder. V Evropě mezi reportujícími nalezneme společnosti Deutsche Bank, CaixaBank nebo AstraZeneca.

Société Générale zvýšila doporučení pro akcie německého poskytovatele poštovních služeb Deutsch Post na Koupit. Zároveň zahájila pokrývání jeho belgického konkurenta Bpost rovněž s nákupním doporučením. Na druhou stranu nově doporučuje prodávat akcie francouzského dodovatele lékařské medicíny Mauna Kea Technologies.

Obchodování na zámořských trzích

Americký index S&P 500 uzavřel včerejší seanci s červenou nulou, když jeho ztráty dosáhly šest setin procenta. Hůře se dařilo technologickému Nasdaqu, který odevzdal zhruba třetinu procenta, když hospodářské výsledky firem Apple nebo Alphabet trhy příliš neuspokojily. Naproti tomu průmyslový index Dow Jones jednu desetinu přidal, když do plusu se dostal v posledních minutách obchodování. V rámci nejširšího indexu se dařilo nejvíce telekomunikačním společnostem, jejichž akcie vzrostly o 2,5 %, které byly s velkým odstupem následované energetickými a finančním tituly. Ty si polepšily o zhruba jedno procento. Naproti tomu nejhlubší ztráty registrovali realitní developeři (-1,9 %), utility (-1,6 %) a těžaři a zpracovatelé komodit (-1,4 %).

Asijským akciím se dnes příliš nedařilo, když většina z nich končí obchodování v červeném. Největší ztráty si odnášejí akcie obchodované v Jižní Koreji či Indii, které padají o 1,7 %, respektive 1,5 %. Světlou výjimkou jsou australské akcie, které rostou o půl procenta.

Dnešek bude důležitý zejména z pohledu statistik z amerického trhu práce. Přes rostoucí výnosy státních dluhopisů v poslední době by čísla měla potvrdit příznivý stav největší světové ekonomiky, což by mohlo akciovým trhům pomoci k opětovnému růstu.

Autor: Miroslav Frayer

Zařazenopá 02.02.2018 08:02:00
ZdrojKB - Trading
Origináltrading.kb.cz/CommentsAnalysis/Detail/6fa4c0e9_akciove_trhy_zustavaji_pod_tlakem
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V