Evropské trhy zřejmě zahájí v červeném (Ranní zpráva z akciového trhu)

Hlavní události

Dle ministryně Marty Novákové je preferovanou variantou, aby nový blok postavil ČEZ.

Avast kupuje slovenského vývojáře Inloopx.

Evropské akcie na počátku nového týdne zamíří pravděpodobně dolů.

Z pohledu makroekonomických ukazatelů se bude pozornost stáčet až ke konci tohoto týdne, kdy bude zveřejněn první odhad amerického HDP za Q2 18. Do té doby budou ale známy i některé statistiky z amerického trhu nemovitostí a investory budou zajímat i předstihové ukazatele PMI, Ifo a další, které budou publikovány v největších světových ekonomikách. Nelze pochopitelně zapomenout na čtvrteční zasedání ECB.

Hospodářské výsledky dnes v USA zveřejní technologická společnost Alphabet, dodavatel ropných zařízení Halliburton nebo výrobce domácích spotřebičů Whirlpool. V Evropě reportuje irská aerolinka Ryanair nebo italský výrobce brýlových obrouček Luxottica.

Analytici Société Générale zvýšili doporučení na Koupit pro akcie francouzského výrobce přepravních kontejnerů Gaztransport & Technigaz a naopak jej snížili na Držet pro amerického tabákového producenta Philip Morris International.

Obchodování na zámořských trzích

Páteční obchodování žádné velké změny v amerických akciových indexech nepřineslo. Průmyslový Dow Jones, technologický Nasdaq i S&P 500 ztratily necelou jednu desetinu procenta. Ani v rámci jednotlivých sektorů nebyly patrné výrazné pohyby. Na jedné straně se dařilo například maloobchodním řetězcům či finančním institucím, na straně druhé v červeném uzavřeli realitní developeři nebo utility.

Dnešní obchodování na asijských trzích bylo o poznání živější. Japonský Nikkei 225 ztratil 1,3 % pod tíhou posilujícího jenu, který reagoval na spekulace v určitém posunu měnové politiky centrální banky. Ztráty zaznamenaly i jihokorejské nebo singapurské akcie, naproti tomu nejziskovějšími se staly ty čínské, které si připsaly zhruba jednoprocentní zisky.

ČEZ

Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková v rozhovoru pro deník Právo uvedla, že preferovanou variantou výstavby nového bloku je, aby ji udělal ČEZ. Připouští ale problémy s minoritními akcionáři s tím, že celý proces nemusí být tak jednoduchý, jak na první pohled vypadá. Zároveň hovoří i o nutné veřejné podpoře, například prostřednictvím garance výkupních cen.

Rozhovor vesměs nepřinesl nic zásadně nového, koresponduje s nedávným vyjádřením premiéra Andreje Babiše. Do konce roku musí být dle ministryně v určitých oblastech rozhodnuto. Padly dotazy i k obnovitelných zdrojům, zde Marta Nováková uvedla, že pro provoz větrných elektráren nemá Česká republika nejvhodnější podmínky, existuje zde negativní přístup k fotovoltaickým elektrárnám kvůli aférám v minulosti a jednou z alternativ mohou být bioplynové elektrárny.

Avast

Avast koupí slovenského vývojáře Inloopx. Díky této transakci získá společnost vývojáře a další odborníky, kteří posílí tým zaměřující se na bezpečnost a ochranu chytrých domácností, internetu věcí a mobilních zařízení. Zákazníky firmy Inloopx jsou například Intel, Volkswagen, T-Mobile nebo Mercedes-Benz.

Detaily transakce nebyly zveřejněny. Nicméně akvizice zapadá do strategie společnosti rozvíjet svoji činnost především v této oblasti. Ač nečekáme žádnou reakci ceny akcií, zprávu vnímáme mírně pozitivně.

Autor: Miroslav Frayer

Zařazenopo 23.07.2018 08:07:00
ZdrojKB - Trading
Origináltrading.kb.cz/CommentsAnalysis/Detail/d66bf1c4_evropske_trhy_zrejme_zahaji_v_cervenem
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V