Město Turnov (turnov.cz)
Z regionů  |  22.03.2024 12:58:00

O dodavateli novostavby turnovské knihovny je rozhodnuto - Dotace ve výši 68 mil. Kč pokrývá značnou část nákladů spojených s výstavbou nové budovy

Skálova ulice v dohledné době ožije stavebním ruchem. Po náročném procesu výběrového řízení je znám dodavatel stavby nové knihovny.

O nové podobě pro turnovskou knihovnu z architektonického ateliéru A69 jste už jistě někde zaslechli. Ve Skálově ulici vyroste komunitní prostor nejen pro půjčování knih! Knihovna je dnes flexibilním komunitním prostorem. Je to místo, kde lze nalézt klid pro individuální vzdělávání i místo pro sdílené aktivity a umělecké performance. Městská knihovna Antonína Marka svou komunitní funkci naplňuje více než dobře, brzy se dočká také důstojného a moderního zázemí.

Městu Turnov se podařilo získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu na projekt „Nová knihovna v ul. Skálova, Turnov" s reg.č. CZ.06.04.04/00/22_001/0000001. Dotace ve výši 68 mil. pokrývá značnou část nákladů spojených s výstavbou nové budovy ve Skálově ulici.


Nová knihovna ze Skálovy ulice II


Po přiznání dotace v listopadu 2022 proběhla příprava prováděcí dokumentace a v září 2023 bylo vyhlášeno výběrové řízení na dodavatele. S ohledem na specifika a rozsah zakázky se v průběhu řízení objevila řada doplňujících dotazů, především k rozpočtu realizace. Výběrové řízení muselo být několikrát prodlouženo. Konečný termín rozhodnutí o dodavateli se nakonec posunul až na 17. ledna 2023. Po vypořádání přípustných námitek je rozhodnuto o dodavateli, v nejbližších dnech by měla být podepsána smlouva.


Náhled řezu_nová knihovna 1pp


Zhotovitelem stavby se stala společnost Bielskie Przedsiebiorstwo Budownictwa Przemyslowego (BPBP), organizační složka KosmonosyČeská republika. Firma podala cenově nejvýhodnější nabídku a splnila rovněž požadavek týkající se referencí. Investice tak dosáhne necelých 111,3 mil. vč. DPH. Předání staveniště by se mělo odehrát v první polovině dubna 2024, zhotovitel má pak 600 dní na realizaci stavby.

Průběžně vás budeme informovat o jejím postupu i případných omezeních, která se oblasti dotknou, a to včetně provozu letního kina.

Předem vám děkujeme za trpělivost. Těšte se na nový unikátní prostor pro Turnováky i návštěvníky města, který rozhodně poskytne mnohem víc než jen zázemí pro knihy.


Marcela Jandová,

tisková mluvčí


EU+MMR Barevné CMYK.jpg

Vytvořeno 22.3.2024 12:58:09 | přečteno 0x | marcela.jandova
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688