Pojištění  |  20.03.2024 10:30:20

ERV Evropská pojistila do zahraničí rekordních 1,5 milionů klientů. Na pojistném vybrala přes 1,3 miliardy korun a zůstává jedničkou

Cestování

S tuzemskou jedničkou na trhu s cestovním pojištěním loni vycestovalo do zahraničí 1,54 milionu klientů, což je nejvíce v historii společnosti. Meziročně jde o 15% nárůst a oproti roku 2019, který byl z pohledu cestování do příchodu pandemie Covid-19 rekordní, dokonce 34% nárůst. Díky silnému zájmu o cestování a služby ERV Evropské se pojišťovně podařilo dosáhnout i rekordního obratu ve výši 1,343 miliardy korun. Nadále jí tak patří zhruba třetinový tržní podíl.

ERV Evropská vloni pokračovala ve vylepšování svých služeb a uvádění nových produktů. Podařilo se jí posílit své postavení v oblasti cestovního ruchu. V současné době spolupracuje s přibližně 330 cestovními kancelářemi, mezi které patří i ty největší na českém trhu jako Alexandria, Blue Style, Canaria Travel, Čedok a DER Touristik, kam patří značky EXIM, Fischer a NEV-DAMA. (pozn. abecední pořadí CK).

Pracovních cest po pandemii přibývá

„V loňském roce jsme se aktivně soustředili na služby v oblasti firemního pojištění, jelikož tento segment s ústupem pandemie opět znatelně roste. Na zahraniční pracovní cesty pojišťujeme přes 1.700 společností, včetně lídrů ve svých oborech, jako jsou Continental, Samsung, Siemens, Skanska, O2, T-Mobile či ZOO Praha,“ říká Libor Dvořák, předseda představenstva ERV Evropské pojišťovny. Ta od roku 2023 nově pojišťuje pracovníky Úřadu vlády ČR a humanitární organizace Člověk v tísni. Nadále je také hlavním pojistitelem do zahraničí vyslaných pracovníků Ministerstva zahraničních věcí a jejich rodinných příslušníků. V roce 2023 Evropská také uvedla na trh specializované pojištění pro živnostníky a menší firmy.

Podíl storen se snížil, náklady na léčebné výlohy stále rostou

Vzhledem k faktu, že s koncem pandemie Covid-19 ubývá počet škod ze storna, klesla loni průměrná výše škody o 5 % na 13.300 korun. Naopak u tzv. léčebných výloh došlo k 6% nárůstu na více než 8.500 korun za škodu. Právě náklady za léčení v loňském roce tvořily většinu všech škod, konkrétně 67 %. „Vývoj výše škod jasně potvrzuje pokračující zdražování lékařské péče v zahraničí. Vyšší ceny jsou vidět i na rostoucím podílu tzv. velkých škod, tedy těch, u kterých náklady přesáhnou částku 100 tisíc korun. V posledních letech do této kategorie spadá v podstatě každý případ, který vyžaduje repatriaci do ČR,“ říká Štěpán Landík, člen představenstva ERV Evropské pojišťovny.

Vlastimil Divoký

manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny

ERV Evropská pojišťovna

ERV Evropská pojišťovna je součástí největší světové skupiny cestovních pojišťoven, patří do rodiny ERGO a Munich Re, jedné z vedoucích světových zajišťoven. Toto silné mezinárodní zázemí jí umožňuje být i v České republice nositelkou světových trendů ve svém oboru.

ERV Evropská nabízí nejširší spektrum vysoce kvalitních produktů od pojištění pro individuální jednorázové cesty přes celoroční pojištění až po skupinové pojištění pracovních cest. Již potřinácté byla Asociací českých pojišťovacích makléřů zvolena Pojišťovnou roku v kategorii Specializované pojištění.

Více informaci na: online.ervpojistovna.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Jak vypadá rakouský vozový park? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688