mesto-most.cz (Most)
Z regionů  |  13.03.2024 15:04:00

Most bude mít osm nových strážníků. Do léta chtějí přijmout další čtyři strážníky

Městská policie Most od ledna navýšila náborový příspěvek pro nové strážníky. Náborový příspěvek pro nového strážníka - čekatele činí 100 000 a pro „hotového“ strážníka s platným osvědčením k výkonu povinností a oprávnění strážníka dle zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii a zbrojním průkazem sk. „D“ 150 000 . Dosud činil náborový příspěvek 80 000 .
Strážníci

Díky náborové kampani se přihlásilo od ledna 2024 dvanáct uchazečů o práci strážníka, některé z nich museli personalisté odmítnout, protože nesplňovali podmínky stanovené zákonem. V současné době probíhá přijímací řízení s devíti nejúspěšnějšími uchazeči. Další kolo výběrového řízení bylo vyhlášeno 15. března. V něm městská policie hledá další 4 strážníky, které chce přijmout do léta. Město Most totiž v létě čeká opět velké množství akcí, přibyde například Olympijský festival u jezera Most nebo otevření parku Střed.

„S výsledky náborové kampaně jsem spokojený, máme šest nových strážníků – čekatelů a přihlásili se nám dokonce tři „hotoví“ strážníci s platným osvědčením. Přihlášení uchazeči nás také příjemně překvapili velmi dobrou fyzickou kondicí, takže pro ně nebyl problém složit fyzické prověrky. Doufám, že se jim bude dařit v přijímacím procesu i nadále, a na léto budeme mít opravdu kvalitní posily,“ uvedl Jaroslav Hrvol, ředitel městské policie.

Celý přijímací proces zahrnuje kromě fyzických prověrek také psychotesty, školení a následné zkoušky k získání osvědčení k výkonu povinností a oprávnění strážníka dle zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii a k získání zbrojního průkazu skupiny "D". Pokud budou uchazeči úspěšní, od 1. května nastoupí pět strážníků a od 1. června další tři.

„Dozvěděl jsem se, že uchazeče k naší městské policii nepřilákal jen náborový příspěvek a široké portfolio benefitů spolu s jistotou stabilního slušného příjmu, ale také technické vybavení, výstroj a výzbroj naší městské policie a dobrá pověst v rámci městských policií. Toho si vážím a je vidět, že se nám rozvoj daří, a lidé to vnímají,“ doplnil Jaroslav Hrvol.

V současné době Městská policie Most zaměstnává 94 strážníků. Pracovní pozice u městské policie jsou různorodé. Základní a nejpočetnější složkou jsou strážníci - pochůzkáři a členové motohlídky. Zpočátku strážníci vykonávají zejména pochůzkovou činnost a postupně se seznamují s dalšími pozicemi u městské policie.

Operační pracovníci sledují město prostřednictvím kamerového systému, přijímají hlášení od občanů a podle toho koordinují práci strážníků a motohlídek v terénu. Funguje zde také například pořádková jednotka a lezecká skupina, jejichž členové se pravidelně připravují na speciální zásahy při jednorázových akcích. Preventisté se zaměřují na prevenci kriminality a sociálně patologických jevů a přednášejí ve školách nebo dohlížejí na bezpečnost dětí na přechodech.

Za aktualizaci zodpovídá: Ing. Veronika Loucká
Vytvořeno / změněno: 13.3.2024 / 13.3.2024
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688