Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Investice  |  13.03.2024 10:52:47

Nejnovější způsob zabezpečení na důchod. Investiční společnost ATRIS klientům pomáhá zhodnotit úspory s dlouhodobým investičním produktem DIP

Investiční společnost ATRIS klientům od 1. února pomáhá se zhodnocením úspor v dlouhodobém investičním produktu DIP, nejnovějším způsobu, jak se za nízké náklady připravit na důchod. Jedná se o investiční účet, u kterého je možné ušetřit na daních až 7 200 korun ročně. Stejně jako u penzijního spoření může na DIP přispívat i zaměstnavatel. DIP nicméně poskytuje větší svobodu a zároveň nabízí vyšší zhodnocení úspor. Přímo na webu ATRIS lze najít novou investiční kalkulačku, kde si klienti mohou snadno vypočítat potenciální zhodnocení svých úspor. Společnost už od spuštění produktu eviduje stovky klientů a další přibývají.

„Klienta musí především zajímat, jak pro sebe vytvořit dostatečnou finanční rezervu na důchodový věk, protože výše státního důchodu vystačí sotva na jeho základní výdaje. Již dnes je státní důchodový účet v deficitu a demokratická předpověď stárnutí obyvatel nekompromisně ukazuje, že počet obyvatel pobírajících důchod se zvyšuje, zatímco počet aktivních přispívajících osob není schopen udržet bilanci tohoto státního důchodového účtu alespoň na nule,“ vysvětluje Tomáš Jícha, portfolio manažer společnosti ATRIS.

Dlouhodobý investiční produkt DIP se řadí k produktům, jako je penzijní spoření a životní pojištění, jejichž účelem je připravit se na důchod. DIP klientům umožňuje investovat do fondů, akcií a dluhopisů. Vklady až do maximální výše 48 tisíc korun ročně, tedy 4 tisíce korun měsíčně, lze odečíst z daňového základu, čímž může klient na daních ušetřit až 7 200 korun ročně.

„Domnívám se, že penzijní spoření je lidový produkt určený pro nejširší vrstvy obyvatel. Proto je zde státní příspěvek. Pokud však jde o vytváření dostatečných rezerv pro nižší střední třídu a výše, pak se to bez investování neobejde. Právě k tomu slouží DIP s motivační složkou daňového odpočtu,“ popisuje Tomáš Jícha. „Aby měl klient nárok na plné snížení daňového základu ve výši 48 tisíc, musí mít k 31. prosinci na svém majetkovém účtu nejméně 48 tisíc, které na účtu v daném roce nastřádal. Tato částka je tedy nižší než u penzijního spoření, kde klient naplno využije všechny výhody až tehdy, kdy nastřádá 60 tisíc korun,“ dodává.

Produkt slouží k dlouhodobému investování a jeho primárním účelem je zajištění na stáří. Proto je zde podmínka držení nejméně po dobu 10 let a klient by peníze neměl vybrat před dovršením 60 let věku, jinak by přišel o daňové zvýhodnění. V takovém případě by musel poskytnuté slevy na dani zpětně doplatit. Velkou výhodou je, podobně jako u penzijního spoření, že na DIP může přispívat i zaměstnavatel, a to libovolnou částkou. Hranice pro daňové osvobození zaměstnavatelova příspěvku je ovšem 50 tisíc korun ročně.

Přímo na webu společnosti ATRIS  lze najít novou investiční kalkulačku, kde si klienti mohou snadno spočítat potenciální zhodnocení svých úspor. Kalkulačka umožňuje zvolit i požadovanou výši důchodové renty a délku její výplaty.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688