Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Energie  |  07.03.2024 15:29:15

DroneTech představuje budoucnost v energetice: Revoluce v monitorování a optimalizaci fungování fotovoltaických elektráren

fotovoltaika ilustrační

Společnost DroneTech přináší průlomovou novinku v oblasti inspekcí solárních elektráren – identifikace závad pomocí dronů s termokamerami a následná analýza s využitím AI. Tato inovativní služba nabízí majitelům fotovoltaických panelů (FVE) rychlý, a především nejpřesnější sběr dat. Podklady následně slouží k optimalizaci výkonu a k zajištění efektivní údržby elektrárny.

Inspekce a analýza fotovoltaických panelů

Inspekce fotovoltaických panelů (FVE) pomocí dronů s termokamerami přináší zcela novou míru efektivity, bezpečnosti a úspornosti. „Rychle a spolehlivě identifikujeme a lokalizujeme závady na FVE panelech, a to s velmi vysokou přesností. Data vyhodnocujeme a a alyzujeme pomocí AI . Snadno odhal íme několikanásobně více závad, než umožňují aktuální postupy na trhu. Díky tomu předejdou majitelé FVE elektráren vysokým finančním ztrátám, které se pohybují až v řádech statisíců korun za rok. V konkrétním případě jsme po standardní inspekci pozemní pochůzkou, která odhalila 37 závad, naší kontrolou identifikovali 295 problémů. To znamenalo ztrátu 2,18 % – u testované elektrárny to představovalo roční úbytek energie přesahující 39 000 kWh, což odpovídá zhruba průměrné roční spotřebě energie 13 domácností,“ popisuje výhody nových postupů Ondřej Staněk, obchodní ředitel a spoluzakladatel DroneTech.

Rychlý a spolehlivý sběr dat

Jednou ze stěžejních výhod služeb je rychlý a spolehlivý sběr dat pomoc í průmyslových a vysoce specializovaných dronů. „Největší přidanou hodnotou při sběru dat je rychlost, přesnost a spolehlivost . Celý proces je také bezpeč nější a díky zachování stejných letových tras jsou získaná data konzistentní. Každý FVE panel je zachycen na více snímcích a pomocí AI jsou vyhodnocovány desetitisíce fotek po jednotlivých pixelech,“ takto vysvětluje sběr dat Martin Doležal, technický manažer a druhý ze zakladatelů DroneTechu.

Přesné vyhodnocení a ochrana před ztrátami či požárem

Využitím algoritmu umělé inteligence přináší DroneTech revoluční přesnost v odhalování a lokalizaci anomálií na fotovoltaických panelech. Po identifikaci problémů může majitel rychle zjednat nápravu u servisní společnosti nebo zadat potřebnou údržbu panelů, a tím minimalizuje riziko ztrát a zvyšuje bezpečnost zařízení. „Neřešíme přirozenou degradaci panelů, ale skutečné závady. Naše technologie umožňuje identifikaci specifických závad, jako jsou například hotspoty a různá mechanická poškození , jež mohou vést k významným ztrátám, nebo dokonce k bezpečnostním rizikům. A někdy též k požáru, “ vysvětluje Doležal.

Snížení rizik a úspora nákladů pro servisní společnosti

DroneTech nabízí své služby rovněž servisním společnostem, které díky tomu mohou ušetřit čas a finanční prostředky na provádění termovizních inspekci, protože kontrolu neprovádí několik osob fyzicky na místě, ale je zajištěna pomocí dronů. S amotn é získávání snímků probíhá řádově do několika minut, čímž se snižuje případný negativní efekt počasí na sběr dat.

Lídři na trhu

Služby DroneTech jsou na špičkové úrovni a v oblasti inspekce fotovoltaických elektráren nemají v současnosti na českém trhu konkurenci. Hlavní předností je, že Drone Tech odhaluje několikanásobně více závad, a tím ukazuje reálný odhad ztrát elektrárny. Následný cílený servis pak zabezpečí efektivnější výkon. Společnost DroneTech používá průmyslové drony s nejmodernějšími technologiemi sběru dat, s vysokým rozlišením kamer a duplikovanými systémy s nejvyšší bezpečnostní certifikací. Je také držitelem oprávnění provozu vydaného Úřadem pro civilní letectví.

O společnosti DroneTech

DroneTech je česká společnost specializující se na inspekční a analytické služby s využitím průmyslových dronů a umělé inteligence. Díky moderní technologii a odborným znalostem nabízí řešení na míru pro zvyšování efektivity a bezpečnosti v různých odvětvích. Více informací najdete na: www.drone-tech.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688