Lidé (Lidé)
Lidé  |  02.03.2024 15:24:52

Jaroslav Zoch je novým CFO Škoda Group

Škoda Group oznámila, že na pozici skupinového finančního ředitele (Group CFO) nastoupil Jaroslav Zoch, který přichází ze skupiny PPF – majoritního akcionáře Škoda Group.

PPF spojil Jaroslav Zoch celou svou profesní kariéru. Během více než dvaceti let na různých manažerských pozicích tak získal zkušenosti v oblasti strategického rozhodování, finančního řízení a řízení investic, včetně alokace kapitálu, realizací komplexních transakcí v oblasti fúzí a akvizic v několika ekonomických sektorech.

Jaroslav Zoch

„Chtěl bych přivítat Jaroslava ve Škodovce a našem vrcholovém vedení. Jako CFO bude hrát klíčovou roli při řízení naší finanční strategie, stabilizaci finanční výkonosti a v realizaci rozvojových ambicí. Jaroslav na pozici finančního ředitele střídá Libuši Jurečkovou, které bych rád za její dosavadní práci poděkoval,“ uvedl Petr Novotný, CEO Škoda Group.

Jaroslav Zoch je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze a University of Pittsburgh, Katz Graduate School of Business. Jeho profesní cesta zahrnuje významné pozice ve skupině PPF, Generali PPF Holdingu, či České pojišťovně.

„Ve financích působím celý svůj profesní život a věřím, že Škodovku dokáži v oblasti financí dále posunout. Výhodou pro mě je určitě to, že v rámci skupiny PPF jsem měl na starosti mimo jiné i tuto společnost,“ okomentoval svůj nástup Jaroslav Zoch.


Škoda Group je součástí skupiny PPF. Vyrábí širokou škálu vozidel pro hromadnou dopravu a komponentů včetně nízkopodlažních tramvají, elektrických lokomotiv, příměstských vlakových jednotek, souprav metra, elektrobusů a trolejbusů a také řídicích a pohonných systémů pro dopravní systémy. Škoda Group zaměstnává 8000 lidí v několika výrobních závodech v České republice a ve Finsku. Obchodní jednotky má skupina také v Německu, Itálii, Rakousku, Polsku, Maďarsku a na Ukrajině. V roce 2022 dosáhla tržeb ve výši 763,7 milionu eur a upravená EBITDA byla 50,2 milionu eur.

Skupina PPF je mezinárodní investiční společnost působící v 25 zemích Evropy, Asie, Severní Ameriky a Afriky. Investuje do řady odvětví, včetně finančních služeb, telekomunikací, médií, strojírenství a e-commerce. Skupina vlastní aktiva v hodnotě 43,5 miliardy eur a celosvětově zaměstnává 52 000 lidí (k 30. červnu 2023).

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688