OCP (Oční centrum Praha)
Zdraví  |  29.02.2024 11:56:32

Vyzkoušet si oční operaci? Víme, jak na to

V každém oboru je důležité se stále vzdělávat. To platí i pro oftalmologii. Oční centrum Praha uspořádalo ve spolupráci se společností Alcon Pharmaceuticals Kataraktovou školu pro zdravotní sestry a optometristy OCP. Pro své zaměstnance tak OCP využilo nově otevřené nejmodernější školicí centrum.

nácvik operace šedého zákalu

Kataraktové školy se účastnily naše zdravotní sestřičky, které působí na operačním sále, a také naše optometristky. Odbornými lektory v rámci kataraktové školy byli naši chirurgové – pan primář MUDr. Radan Zugar a MUDr. Andrea Janeková, FEBO, vedoucí lékařka centra kataraktové a refrakční chirurgie a vedoucí vzdělávací akademie OCP.

„ Během této vzdělávací akce absolvovaly naše sestry a optometristky nejen teoretickou přípravu, ale zejména praktické dovednosti. Nacvičovaly skládání implantátů, absolvovaly operaci pomocí virtuální reality a následně si ve wetlabu pod dozorem odborných lektorů vyzkoušely i přímo samy operovat. Celkem provedly téměř padesát operací! Pro všechny byla účast v kataraktové škole skutečně přínosná a celý program si všechny účastnice i lektoři společně moc užili,“ popisuje Radan Zugar, primář Očního centra Praha.

nácvik operace šedého zákalu

Sestřičky si zkoušely operaci šedého zákalu, u které každodenně chirurgům asistují. Během operace šedého zákalu provede operatér malý řez (pouze 2,2 mm) a do oka aplikuje speciální materiál, který chrání jemné struktury oka před poškozením po celou dobu operace. Pomocí speciálního přístroje – ultrazvukového fakoemulzifikátoru – zkalenou oční čočku rozmělní (tzv. fragmentace) a z oka odsaje. Po odstranění zkalené lidské čočky zavede novou umělou nitrooční čočku. Díky opravdu malým rozměrům operační rány se oko velmi rychle, snadno a samo zacelí. Rekonvalescence je velmi rychlá a efektivní a neomezuje pacienta v běžném životě.

Moderní vybavení je cesta ke kvalitnímu vzdělávání

Tréninkové centrum Alcon je vybaveno nejmodernějším přístrojovým zařízením a technologiemi a umožňuje tak poskytovat výuku na nejvyšší úrovni. V rámci wetlabu („mokrých laboratoří – sloužících pro nácvik reálných operačních postupů“) si mohou budoucí oční chirurgové vyzkoušet a zdokonalovat své chirurgické dovednosti.

„Naše tréninkové centrum jsme otevřeli v loňském roce a od té doby pořádáme dva typy kurzů: podle odbornosti – zaměřené na jednotlivé podobory oční chirurgie – a potom tyto specifické na základě požadavků našich klíčových zákazníků. To byl právě případ OCP. OCP nás kontaktovalo s požadavkem na uspořádání odborného kurzu dle jejich potřeby a my jsme ho pro ně připravili a zrealizovali,“ říká ke spolupráci Jan Suchomel z Alcon Pharmaceuticals.

Vzdělávání v OCP

“Uspořádání kataraktové školy pro naše zdravotní sestry a optometristy je jedním z mnoha vzdělávacích programů pro naše odborníky. V rámci Očního centra Praha se na oblast vzdělávání dlouhodobě zaměřujeme. Vytvořili jsme vlastní vzdělávací akademii a dále máme i absolventské programy pro začínající lékaře,” uvádí Adam Janek, ředitel Očního centra Praha.

V loňském roce jsme získali nejvyšší stupeň akreditace Ministerstva zdravotnictví ČR, díky kterému nyní můžeme provádět vlastní specializovaný výcvik pro specializační obor oftalmologie a poskytovat odborné stáže pro jiná zdravotnická zařízení včetně krajských či fakultních nemocnic. Zároveň se naši odborníci z řad lékařů i sester pravidelně účastní i odborných kongresů v ČR i zahraničí.

Oční centrum Praha

OCP je soukromá oční klinika s dlouholetými zkušenostmi, která poskytuje zdravotní péči v oboru očního lékařství již od roku 2000. Po celou dobu existence je naší nosnou myšlenkou "Návrat do jasného světa na dosah ruky” a za uplynulých 20 let jsme do jasného světa vrátili téměř 100.000 pacientů, kteří byli na naší klinice úspěšně operováni. Poskytování kvalitní péče a lidský přístup ke každému pacientovi v Očním centru Praha vždy byl, je a bude i do budoucna na prvním místě.

Více informací na: www.ocp.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Zdraví:

Út 10:09  OCT: nový pohled do oka přinesl revoluci v diagnostice OCP (Oční centrum Praha)
20.04.2024  V Česku ani v EU jako celku nedošlo za únor 2024 k nadúmrtí Markéta Höfferová (Kurzy.cz)
15.04.2024  Podmořský svět, který léčí Redakce (Bydlet.cz)
12.04.2024  Když jaro pálí aneb tipy pro alergické oči OCP (Oční centrum Praha)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688