mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  22.02.2024 09:23:00

Češi ladí klientský servis v Indonésii

Češi ladí klientský servis v Indonésii

22.02.2024 / 09:06 | Aktualizováno: 22.02.2024 / 09:23

Klientský servis jako dobře naladěné piano, v indonéském případě spíš gamelan - sen, který se stal skutečností pro nejednoho indonéského partnera. Česká start-upová firma Meiro ladí klientské servisy malých i velkých hráčů na poli indonéského bankovnictví, pojišťovnictví, ale i retailu a jiných odvětví. Jejich inovativní správa klientských dat a jejich vyhodnocení rozehrává indonéský obchod se službami i zbožím. Česká republika se tak na složitém indonéském trhu prosazuje i v méně tradičních oblastech, digitálních inovací. Jak na to, a že velký úspěch s velkým bankovním domem BCA je pro Meiro jen začátek?

Kde jinde než v Indonésii, jejíž HDP je více než z poloviny taženo tuzemskou spotřebou, je třeba se zamýšlet nad efektivním oslovováním nových a správou stávajících klientů. Česká softwarová firma Meiro přinesla Indonésii novinku v podobě inovativního přístupu k datové analýze pro klientskou správu. V Indonésii se tak dnes může daleko lépe svým klientům věnovat na příklad významný hráč indonéského bankovního sektoru BCA, ale zájem přichází i z oblasti pojišťovnictví, retailu či pohostinství. O Meiro je a bude v Indonésii zájem - ostatně kdo pracuje efektivně s klientskými daty, těší se z výrazně vyšších obratů – a na to indonéská ekonomika lačnící po navyšování růstu slyší.

Česká inovativní softwarová firma Meiro přináší neotřelý způsob pohledu na klientský profil, kdy jejich unikátní produkt Customer Data Platform (CDP) využívá vícezdrojový přístup sběru dat, aby následně vytvořila daleko komplexnější profil potenciálního kupce. Na první pohled další z vnitřních nástrojů chodu oddělení prodeje a marketingu bude dříve či později především pak pro velké nákupní platformy a byznysy s širokou základnou klientů naprosto klíčový nástroj na cestě k úspěchu. Není divu, že se start-upu Meiro daří především na jihovýchodoasijských trzích – v Indonésii, ale také na Filipínách, a především Singapuru, kde ostatně sídlí obchodní část firmy. Silně konzumně orientovaná indonéská společnost, navíc nesmírně početná, představuje výzvu i příležitost. Chápat zákazníky a správně cílit reklamu firmám šetří drahocenný čas a klienty navede na optimální cestu za vysněným produktem či službou.

Jana M. Žižková, CEO Meiro s Erika Santosa, ředitelka digitálního byznysu IFG Life

Jana M. Žižková, CEO Meiro s Erika Santosa, ředitelka digitálního byznysu IFG Life

Velvyslanectví České republiky v Jakartě spojilo se softwarovým start-upem Meiro síly a představilo českou inovativní firmu novým klientům na půdě ambasády zase trochu v jiném duchu. Seminář Digitální trendy v byznysu 21. století pojal problematiku optimalizované správy klientských dat v širším měřítku celkové digitální tranzice, která provází současné vlády a společnost na každém kroku, ale zdaleka nejvíce hýbe právě byznysem, kde ostatně většina nástrojů digitální změny vzniká. Datoví analytici, specialisté na marketing i vztahy s veřejností si nenechali ujít prezentaci revolučního produktu Meiro ředitelky poradenství firmy Meiro paní Quinn Pham, a především inspirativní firechat mezi vlastní zakladatelkou české firmy a odbornicí na data paní Janou Marlé Žižkovou a velmi zkušenou datovou analytičkou a marketérkou aktuálně ředitelkou digitálního byznysu IFG Life paní Erikou Santosou.

Diskuse o digitálních trendech v Indonésii a ve světě

Diskuse o digitálních trendech v Indonésii a ve světě

Indonésie ušla v krátké době dlouhou digitální cestu – sdílené služby, elektronické peněženky, jídelní lístek v QR kódu a nákupy ne na Amazonu, ale na domácí však srovnatelně velké Tokopedii – to je každodenní život průměrného Indonésana. Digitalizovat začínají ale i úřady a státní správa obecně – vízum z domova za pět minut, daňové přiznání on-line pod jedním ID, regionálně pak celá řada centralizovaných veřejných služeb na jednom místě (potlesk patří v elektronické správě občana městu Semarang) – ruku na srdce, tady jde Indonésie správnou cestou, ale větší část z ní je stále na horizontu. Digitalizace ale zůstává konstantně top prioritou vlády, a to i v zahraničně-politickém rozměru na příklad během nedávno proběhlého indonéského předsednictví skupiny G20. O Rychle rostoucí odvětví digitálních řešení v Indonésii tak má smysl se zajímat.

Mgr. Alena Štojdlová, MBA, ekonomický diplomat, Velvyslanectví České republiky v Jakartě


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Ne 10:47  China's urban passenger trips jump 27.7% in 2023 China state infooffice (scio.gov.cn)
Ne 10:47  China's bond market issuances hit 7.16 trln yuan in March China state infooffice (scio.gov.cn)
Ne   3:03  A regional outbreak of severe storms with strong, potentially long-track tornadoes US National Weather Service (weather.gov)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688