Údaje o firmách  |  21.02.2024 11:49:34

PanFoton a TESLA Energy Group se připojují k Asociaci komunitní energetiky ČR

 

Komunitní energetika v České republice posiluje. Asociace komunitní energetiky ČR (AKE ČR) přijala dva nové členy, kteří přinášejí inovativní řešení a patří k technologickým lídrům: PanFoton a TESLA Energy Group.

PanFoton, dceřiná firma renomované brněnské stavební společnosti, nabízí komplexní služby pro instalaci fotovoltaických elektráren, a to nejen pro rodinné domy, ale také pro bytové a veřejné budovy a firemní objekty. O vysoké odbornosti a kvalitě podniku svědčí její spokojení zákazníci a úspěšné projekty po celé zemi. Kromě fotovoltaiky se věnuje také navrhování a montáži energeticky úsporných systémů s tepelnými čerpadly. Ty zvyšující energetickou efektivitu a přispívají k ochraně životního prostředí.

„Naší hlavní ambicí je dosažení uhlíkové neutrality a snižování emisí skleníkových plynů. Společnost PanFoton aktivně využívá metodiky protokolu GHG, zejména scope 2, a pracuje na projektech v průmyslu a státní správě,“ říká o cílech firmy její obchodní ředitel David Kukla. Spolupráce s asociací pro ni představuje možnost zapojit se do dalších udržitelných projektů. Firma PanFoton si zakládá na partnerství a spolupráci. Společně s AKE ČR vidíme velký potenciál v projektech agrivoltaiky a komunitní energetiky, které přinášejí udržitelnou budoucnost pro naši zemi.“

TESLA Energy Group se zaměřuje na inovativní energetické koncepty a jejím hlavním cílem je zajistit pro klienty energetickou nezávislost a ekonomickou efektivitu. Nabízí systémy škálovatelných bateriových úložišť a spolu s dalšími společnostmi v portfoliu holdingu TESLA poskytuje také distribuci a dodávku obnovitelné energie a tepla v rámci místních distribučních soustav nebo služby související s přenosem a využitím dat v energetickém sektoru.

Příchod společnosti do AKE ČR okomentoval řídící partner TESLA Energy Holding Jaroslav Rys: „Jsme rádi, že jsme se stali členem Asociace komunitní energetiky ČR. Společnost TESLA Energy Group je odhodlána přinášet inovativní energetické koncepty a vysoce výkonné bateriové úložné systémy. Společně s partnerskými společnostmi ENSTRA Group a ENERGODATA Group jsme připraveni přispět k udržitelnosti a efektivitě energetického sektoru v České republice.“

Potěšení z příchodu nových členů vyjádřila také prezidentka AKE ČR, Patrícia Čekanová: „Vítáme PanFoton a TESLA Energy Group v naší asociaci. Jejich inovativní přístupy a technologie obohatí společné úsilí v oblasti komunitní energetiky a posílí naši schopnost přispět k udržitelné budoucnosti.“

Toto partnerství znamená pro AKE ČR posílení v oblasti zelených technologií a podporu iniciativ směřujících k udržitelné energetice v České republice. Spolupráce s oběma novými členy otevírá nové možnosti pro rozvoj komunitní energetiky a podporuje cíle asociace v oblasti uhlíkové neutrality a ochrany životního prostředí.

Asociace komunitní energetiky ČR

Asociace komunitní energetiky v České republice (AKE ČR) je společenství, které sdružuje příznivce decentralizace energetiky a podporuje výrobu čisté energie z obnovitelných zdrojů. AKE ČR mimo jiné spojuje energetické společnosti a vytváří energetické komunity po celé zemi. Jejím hlavním cílem je zvyšovat povědomí o možnostech využití komunitní energetiky a čisté energie z ekologických zdrojů.

Více informaci na: www.akecr.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Údaje o firmách:

Pá 12:44  Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688