Export (export.cz)
Export  |  15.02.2024 12:30:00

Soul představil nejnovější trendy polovodičového průmyslu

SOUL PŘEDSTAVIL NEJNOVĚJŠÍ TRENDY POLOVODIČOVÉHO PRŮMYSLU

Zástupci nejvýznamnějších hráčů polovodičového průmyslu z celého světa se na přelomu ledna a února setkali v jihokorejském Soulu. Každoroční akce SEMICON Korea 2024 přilákala přes 500 vystavovatelů, kteří zde představili své nejnovější produkty. Hlavním motivem letošní akce byla témata pokročilé litografie, materiálů a procesů; plazmatu a leptání nebo také chemického mechanického leštění.

Foto: Velvyslanectví ČR v Soulu

Globální trh s polovodiči dosáhl v roce 2022 hodnoty 558,8 miliardy eur a na něm Jižní Korea zaujímala druhé místo s podílem 17,7 %. Celkový export polovodičů z Jižní Koreje v roce 2022 činil 119,5 miliardy eur. Polovodiče jsou jedním z hlavních exportních produktů, které ženou korejskou ekonomiku vpřed, a v roce 2022 představovaly 18,9 % celkového exportu této země.

Korea je po Čínské lidové republice a Tchaj-wanu třetí největší producent představující 17,9 % celkové světové výrobní kapacity. Kromě toho je Korea jedním z nejaktivnějších světových investorů do polovodičových zařízení nejen u sebe doma, ale i v zahraničí. Na globálním trhu s polovodičovými produkty zaujímá Korea 24,4 % u polovodičových zařízení a 18,3 % u polovodičových materiálů. Její geografická výhoda a příznivé vládní politiky a podpory z ní činí atraktivní investiční prostředí pro společnosti, které chtějí vstoupit na východoasijský trh v tomto segmentu.

ŠANCE PRO ČESKÉ FIRMY

Všechny tyto aspekty představují zajímavou šanci také pro české firmy. Aktuální trendy směřují především k budoucímu využití směsných materiálů schopných ušetřit energii, ohebným polovodičům a takovým, které brání průniku vlhkosti či automatizaci a využití AI. Příležitosti pro české společnosti tedy spatřujeme právě v těchto oblastech.

Přes 500 vystavovatelů dorazilo na přelomu ledna a února do jihokorejského Soulu na nejvýznamnější akci svého druhu v regionu – SEMICON Korea. Letošní ročník se do velké míry zabýval také otázkou rozličných pobídek do polovodičového průmyslu, které vlády po světě plánují či již zavedly s cílem podpořit tento průmyslový segment. Na akci, kde bylo k vidění na 2 100 stánků a 30 konferencí, nechyběli již tradičně ani zástupci z Česka – společnost TESCAN, která vyrábí skenovací elektronové mikroskopy, a SVCS Process Innovation, která navrhuje a vyrábí horizontální i vertikální pece pro polovodičový a fotovoltaický průmysl.

Foto: Velvyslanectví ČR v Soulu

DALŠÍ INFORMACE

Další důležité informace k importu do Koreje je možné získat na odkazech níže:

  1. Invest KOREA, Semiconductor – Fact Sheet
  2. Invest KOREA, Industry Focus
  3. Korea Trade-Investment Promotion Agency

V případě zájmu mohou české společnosti kontaktovat obchodní oddělení zastupitelského úřadu ČR v Soulu na adrese: seoul.commerce@mzv.gov.cz.

Jakub Kopecký, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Soulu

Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688