Cez.cz (ČEZ)
Akcie v ČR  |  12.02.2024 09:52:27

ČEZ Prodej opět zlevňuje: na fixacích elektřiny i plynu zákazníci ušetří 12 %. U třetího roku fixace elektřiny se cena dostane až pod 3 000 Kč/MWh

Společnost ČEZ Prodej pokračuje ve zlevňování svých produktů. Největší dodavatel energií v Česku výrazně snižuje ceníky fixací u elektřiny i plynu. ČEZ Prodej tak posiluje svoji pozici jednoho z nejlevnějších dodavatelů na trhu. Zatímco elektřina na nejběžnější sazbě D02d zlevní v průměru o cca 480 korun za MWh, u plynu činí průměrný pokles 220 korun za MWh. Zákazníci, kteří zvolí schodovou tříletou fixaci elektřiny, se dostanou na průměrnou cenu 3 257 korun za MWh, ve třetím roce i výrazně pod 3 000 korun za MWh, což je aktuálně nejlevnější nabídka na trhu. Produkty jsou dostupné pro stávající zákazníky, kteří chtějí své smlouvy prodloužit, i pro nové klienty a také pro zákazníky na produktu na dobu neurčitou. V průběhu loňského roku zlevnil ČEZ Prodej celkem čtyřikrát a už jednou letos.

„Naši strategii promítat pokles velkoobchodních cen energií do ceníků pro naše zákazníky držíme i v letošním roce a přicházíme s dalším velkým zlevněním. Zákazníkům na fixovaných produktech cenu snížíme v průměru o 12 % na elektřině i na plynu,“ uvedl generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec. „Fixované produkty jsme zlevňovali naposledy loni v listopadu, kdy jsme uvedli na trh nejlevnější tříletý fix jak pro elektřinu, tak pro plyn. Díky dalšímu poklesu cen na burze nyní tyto ceníky opět upravujeme směrem dolů. U tříletého fixu elektřiny se tak zákazník v posledním roce dostane na cenu 2 890 korun za MWh, což je momentálně opět nejlevnější dostupná cena na trhu,“ dodal Kadlec.

Hlavní ceníky ČEZ Prodej, sazba D02d, distribuční území ČEZ, obchodní složka, cena za 1 MWH, bez DPH

  Elektřina Plyn
Na dobu neurčitou 3 960 1 790
Na 1 rok 3 590 1 650
Na 2 roky Rok 1: 3 590 Rok 2: 3 290 Rok 1: 1 650 Rok 2: 1 390
Na 3 roky Rok 1: 3 590 Rok 2: 3 290 Rok 3: 2 890 Rok 1: 1 650 Rok 2: 1 390 Rok 3: 1 390


Cena platí od 12. února jak pro nové zákazníky, tak pro zákazníky, kteří se budou v budoucnu u ČEZ Prodej refixovat. Ty bude ČEZ Prodej postupně informovat a nemusejí nikam volat ani chodit. Informace o refixaci do levnějšího produktu jim přijde s dostatečným předstihem e-mailem nebo dopisem.

Zákazníci se v loňském roce opět začali hromadně vracet k fixovaným produktům. Aktuálně podíl fixovaných produktů na nově uzavřených smlouvách činí u elektřiny i plynu 60 %, přičemž lidé nejvíce preferují tříleté fixy. Ty volil v prosinci loňského roku téměř dvojnásobek zákazníků než jednoleté fixace.

Od 1. ledna letošního roku ČEZ zlevnil i nefixované produkty. I zde aktuální nabídka elektřiny a plynu na dobu neurčitou od ČEZ Prodej patří k nejvýhodnějším produktům, které si lze sjednat.

Alice Horáková
mluvčí Skupiny ČEZ

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688