rsd.cz (ŘSD)
Z regionů  |  09.02.2024 09:43:00

Připravujeme celkovou rekonstrukci ulice Nádražní v Mělníku

Jednou ze staveb, jejíž přípravy vrcholí, je celková rekonstrukce ulice nádražní v Mělníku. V loňském roce bylo na stavbu vydáno stavební povolení a byla dokončena projektová dokumentace pro zpracování stavby. V druhé polovině letošního roku předpokládáme zahájit výběrové řízení na zhotovitele.

Stavba se nachází v zastavěné oblasti Mělníku, podél vlakového nádraží. Jedná se o silnici I/9, I/16 ulici Nádražní v úseku od výjezdu z čerpací stanice Benzina až po vlečku ke kovošrotu. Vymezený koridor pro stavbu je mezi stávajícími průmyslovými areály a železniční tra­tí. Projektem je navrženo rozšíření ploch izolační zeleně v dané lokalitě a větší oddělení zóny pro pěší od trasy průtahu.

Celková délka úpravy hlavní trasy je 714 m. Podél ní je v úseku km 0,222 – 0,405 navržena obslužná komunikace pro snížení počtu sjezdů a nájezdů na hlavní trasu z přilehlých areálů a obchodů. Ve vymezeném koridoru stavby dosahuje průměrná stávající intenzita dopravy cca 11 000 vozidel/den. Nejbližší objekty s obytnou zástavbou jsou situovány v ulici Jiřího z Poděbrad a stavbou nedochází k jejímu přiblížení. Výjimkou jsou stávající objekty na pozemcích ČD a SŽ s několika bytovými jednotkami určených k demolici. Ty leží v místě, kde se trasa silnice I/9 a I/16 přimyká blíže k vla­kovému nádraží z důvodu vylepšení směrového vedení trasy.

Stavba vede souběžně s koridorem železniční trati VšetatyDěčín – Pro­střední Žleb a její součástí budou přeložky inženýrských sítí, včetně od­vodnění Nádražní ulice. Zároveň dojde k úpravě všech stávajících napojení na silnici I/9, I/16, komunikace pro pěší, autobusové zastávky a opravě odvodnění silnice I/9, I/16 v úseku ulice Řípská – Na Malém Spořilově. Plány počítají s vybudováním nové kanalizace s DUN a odlučovačem ropných látek se zaústěním do říčky Pšovka. V tomto úseku (nyní označen jako I/9J) bude dále prove­dena i oprava asfaltové vozovky (ložné a obrusné vrstvy) na komunikaci.

Odhadovaná hodnota veřejné zakázky je 95 mil. bez DPH. Realizace celé akce je plánovaná na dvě stavební sezony s tím, že uvedení stavby do provozu předpokládáme v roce 2025.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688