pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  08.02.2024 00:00:00

Kraj připravuje rekonstrukci průtahu Skuhrovem u České Třebové. Začít by měla v příštím roce



O rekonstrukci společenského sálu Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana, vybudování výjezdové základy Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje, investicích ve školství či opravě průtahu Skuhrovem u České Třebové jednal ve středu hejtman Martin Netolický s vedením města Česká Třebová.

„V posledních letech se nám podařilo s využitím evropských fondů zmodernizovat silnici II/315 z Ústí nad Orlicí do Lanškrouna, která vede přes Skuhrov, jenž je místní částí České Třebové. V letošním roce chceme začít projektovat rekonstrukci silnice III/31512 v úseku procházejícím samotným Skuhrovem. Ta naváže na dva již dříve realizované úseky ve směru z města samotného. Fyzickou realizaci stavby předpokládáme v roce 2025 s tím, že město by se mohlo připojit například rekonstrukcí veřejného osvětlení či chodníků. Předpokládané náklady komplexní rekonstrukce odhadujeme na přibližně 30 milionů korun,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Ten s vedením města řešil také pokračování rekonstrukce ulice Kubelkova. První etapa byla dokončena v loňském roce a druhá etapa by měla pokračovat v roce 2025. „V rámci pokračování rekonstrukce této komunikace chceme jednat s krajem o posunu autobusové zastávky u Kubelků tak, abychom je přiblížili k sídlišti Jelenice a tím také zvýšili dostupnost pro naše občany, kteří mne v této souvislosti kontaktují. Zároveň bude snahou města zřídit podél komunikace parkovací zálivy, protože nyní vozidla stojící při kraji vozovky zhoršují dopravní přehlednost v daného úseku,“ vysvětlil záměr města starosta Zdeněk Řehák.

Hejtman zároveň informoval vedení města o přípravě rekonstrukce sportovního hřiště v areálu českotřebovského gymnázia či o zahájení modernizace společenského sálu Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana Na Skalce. Řeč byla také o pokračujících přípravách na vybudování nové výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje v blízkosti silnice I/14 na výjezdu z města směrem na křížení se silnicí I/43 spojující Lanškroun a Svitavy.

obrázky

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688