mesto-pisek.cz (Písek)
Z regionů  |  07.02.2024 15:44:00

Písek chce přilákat nové zubaře, nabízí jim bezúročnou půjčku

radnice zima slunce

Písek nabízí stomatologům, kteří by ve městě chtěli otevřít novou ordinaci, bezúročnou půjčku ve výši dva miliony korun a dobou splatnosti až sedm let. Vyhlášení nového dotačního titulu nazvaného Zubaři pro Písek schválilo na svém prvním letošním jednání zastupitelstvo. „Pro tento rok je v rozpočtu na dotaci vyhrazeno šest milionů korun, dalších 700 000 korun schválili zastupitelé na propagaci,“ řekl místostarosta Josef Soumar. Poznamenal, že je podle jeho názoru částka na propagaci vysoká a nemusela by být utracena v plné výši. „Dohlédnu na to, aby byly tyto prostředky utraceny racionálně a efektivně,“ uvedl.
Písek se stejně jako jiná města potýká s nedostatkem zubních lékařů, několik jich loni odešlo do důchodu, další kvůli věku ukončení praxe v dohledné době plánují, ne všichni za sebe mají náhradu. Cílem dotace je tak přilákat do města nové stomatology.
„Půjčku od města mohou žadatelé využít na pořízení, opravu, rekonstrukci nebo vybavení ordinace a také na mzdové náklady zdravotní sestry v ordinaci,“ upřesnil místostarosta s tím, že o dotaci je možné žádat od 1. března do 31. prosince tohoto roku. Podmínkou pro přiznání finanční podpory je zahájení lékařské praxe na území města do 12 měsíců od podpisu smlouvy o poskytnutí půjčky a její provozování minimálně do konce splatnosti návratné finanční výpomoci.
Bezúročná půjčka má stanovenu splatnost pět nebo sedm let, a to formou čtvrtletní nebo roční splátky. Pokud lékař ukončí provoz své praxe v Písku dříve, bude povinen uhradit doplatek do 90 dnů od data ukončení. „Podmínkou přidělení dotace je také povinnost stomatologa registrovat pojištěnce v maximálním možném počtu a poskytovat jim péči na základě uzavřené smlouvy na úhradu a poskytování hrazených služeb se zdravotní pojišťovnou. Příjemce se musí také zavázat, že děti do 15 let včetně a senioři ve věku 65 a více let budou tvořit alespoň deset procent ze všech jeho registrovaných pacientů,“ doplnil Josef Soumar.
Dotační titul vznikl na základě návrhu opozičního hnutí Hlas Písku. Loni v prosinci zastupitelstvo schválilo záměr vyhlášení dotačního programu a uložilo radě města zpracovat pravidla. Program je zaměřen na příchod nových zubařů do Písku, není tak určen stomatologům, kteří již v Písku mají svou ordinaci.

Informace k dotačnímu programu Zubaři pro Písek jsou k dispozici ZDE.


Petra Měšťanová, tisková mluvčí

Zodpovídá: Petra Měšťanová, DiS.
Vytvořeno / změněno: 2.2.2024 / 2.2.2024

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688