amsp.cz (AMSP)
Ze světa  |  07.02.2024 17:33:00

Českou účast na EXPO podpoří i Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR

Informovat malé a střední podniky o možnostech zapojení do příprav a realizace české účasti na světové výstavě EXPO 2025, propagovat úspěšné inovativní české firmy a případně jim poradit a pomoci s expanzí do Japonska a na asijské trhy. To je cílem memoranda o spolupráci mezi Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) a Kanceláří generálního komisaře pro EXPO 2025 (KGK). V lednu 2024 ho v Praze podepsali předseda představenstva AMSP ČR Josef Jaroš a generální komisař české účasti na EXPO 2025 Ondřej Soška.

„Expanze na asijské trhy bývá obvykle považována za tu nejnáročnější. Jsme si vědomi toho, že pro malé a střední podniky to platí dvojnásob. Díky naší přítomnosti v Asijsko-pacifickém regionu jsme jim však schopni výrazně pomoci. V Asii je vnímání státu obecně silnější než v Evropě. Prostřednictvím platformy světové výstavy Expo tak můžeme firmám pomoci zvýšit v očích tamních partnerů jejich důvěryhodnost a relevanci. Ósaka je navíc japonským centrem malých a středních podniků, které tam tvoří 99,6 % všech místních společností,“ říká generální komisař české účasti na EXPO 2025 Ondřej Soška s tím, že i proto mu spojení s AMSP dává obrovský smysl.

„Tato spolupráce nám nabízí jedinečnou příležitost informovat naše členy o možnostech účasti na této světové události a podpořit jejich expanzi do Japonska a na asijské trhy. Společně s Kanceláří generálního komisaře můžeme propagovat úspěšné inovativní české firmy a poskytnout našim podnikatelům neocenitelnou podporu,“ říká předseda představenstva AMSP ČR Josef Jaroš.

Kancelář generálního komisaře chystá řadu byznysových témat, která by společně s partnery chtěla během 26 EXPO týdnů v pavilonu odehrát. Program pro firmy by se měl odehrávat primárně v multifunkčním auditoriu a salonku umístěném na terase pavilonu. Podrobnosti KGK zveřejní během prvního čtvrtletí roku 2024 na webu české účasti na EXPO 2025. Firmy mohou svůj zájem o EXPO 2025 projevit mimo jiné vyplněním tohoto dotazníku na stránkách české účasti na EXPO 2025.

O Asociaci malých a středních podniků a živnostníků České republiky

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR zastřešuje malé a střední podniky (MSP), živnostníky a dále spolky, cechy a sdružení zastupující konkrétní profesní zájmy. Prostřednictvím odborných platforem je připomínkovým a podpůrným místem pro exportní politiku, výzkum, vývoj a inovace, financování, daně, sociální politiku, dotace a vzdělávání. Hlavní aktivity směřuje asociace do devíti skupin malého a středního podnikání: digitalizace v podnikání, začínající podnikatelé, rodinné firmy, řemeslníci, ženy v podnikání, obchodní provozovny, malé restaurace, drobní pěstitelé a podnikatelé na venkově, a podnikatelé 55+.

O české účasti na EXPO 2025

Příští světová výstava se bude konat od 13. dubna do 13. října 2025 na umělém ostrově Yumeshima v Ósackém zálivu v Japonsku. Česká republika se jako samostatný stát zúčastní světové výstavy EXPO pošesté. Funkci generálního komisaře zastává od září 2022 Ondřej Soška, který vyhrál výběrové řízení Ministerstva zahraničních věcí se svou koncepcí a tématem „Talent a kreativita pro život“. Česko by se v Ósace mělo prezentovat nejen tím, co Japonci velmi dobře znají a dlouhodobě obdivují, například českým sklem a vážnou hudbou, ale zejména českými inovacemi, nanotechnologiemi, perspektivními startupy a talenty z regionů. Český národní pavilon bude mít tvar skleněné spirály, nosnou konstrukci stavby budou tvořit moderní dřevěné panely, fasádu pak umělecké sklo, které má v Česku několikasetletou tradici. V pavilonu se bude nacházet stálá expozice, multifunkční auditorium, zázemí pro obchodní jednání, restaurace, VIP lounge a před pavilonem bude pro návštěvníky k dispozici odpočinková zónou s výhledem na moře.

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR

AMSP ČR sdružuje od roku 2001 na otevřené, nepolitické platformě malé a střední podniky, živnostníky i spolky. Je hlavním reprezentantem nejširšího podnikatelského segmentu v ČR, vedle legislativy, exportu, inovací, vzdělávání a financování MSP se zaměřuje na rodinné firmy, řemeslníky, začínající podnikatele, lokální producenty a pěstitele, malé obchodní a gastro provozovny, podnikatele 55+, ženy v podnikání a podnikatele na venkově.

Více informaci na: www.amsp.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688