pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  24.01.2024 00:00:00

Britský velvyslanec Matt Field navštívil Pardubický kraj

Velvyslanec Velké Británie a Severního Irska v České republice Matt Field navštívil v úterý Pardubice. V rámci své cesty do krajského města se setkal také s hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým. Vzhledem k tomu, že se jednalo o první návštěvu regionu, hovořili s hejtmanem především o fungování kraje, významných investicích či o spolupráci se zahraničními partnery.

„Ačkoliv jako kraj nemáme ve Velké Británii žádný partnerský region, tak se všemi velvyslanci, se kterými jsem měl možnost se během svého působení na kraji setkat, jsme vždy měli celou řadu společných témat. Kromě seznámení s regionem, jeho možnostmi, problémy, významnými investicemi je to například také naše spolupráce v rámci Mezinárodních cen vévody z Edinburghu (DofE). Již v roce 2019 jsme proto podepsali memorandum tak, abychom mohli ještě více motivovat mladé lidi ve věku od 14 do 24 let k osobnímu rozvoji prostřednictvím neformálního vzdělávání,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který se v minulosti opakovaně setkal s předchůdcem Matta Fielda Nickem Archerem či velvyslankyní Jane Thompson. S Mattem Fieldem pojí hejtmana mimo jiné stejný den narození, a to 22. září. Vzhledem k tomu, že se stávající velvyslanec Jeho veličenstva zajímá o dostihy a mimo jiné také vážnou hudbu, přislíbil hejtman pozvání na letošní Smetanovu Litomyšl a Velkou pardubickou. Matt Field zároveň zmínil, že chce Českou republiku společně se svojí rodinou poznávat také ve volném čase, a tak se zajímal o místa v Pardubickém kraji, která stojí za návštěvu.

Matt Field se narodil 22. září 1976 v Oxfordu. Do diplomatických služeb Velké Británie vstoupil v roce 2003. Na misi EU v Severní Makedonii působil jako politický poradce zvláštního zástupce EU, který udržoval kontakty s politickými stranami a občanskou společností. Na britském velvyslanectví v Záhřebu následně vedl tým pro EU a politiku a pracoval na přístupových rozhovorech Chorvatska s EU. Od srpna 2018 do června 2022 působil jako britský velvyslanec v Bosně a Hercegovině. V lednu 2023 nastoupil na post velvyslance v České republice.

Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu (DofE) byly založeny roku 1956 princem Philipem, vévodou z Edinburghu, manželem bývalé britské královny Alžběty II a otcem stávajícího krále Karla III. Myšlenka programu vznikla zásluhou Kurta Hahna, německého pedagoga, který propagoval zážitkovou pedagogiku. Prvotním cílem DofE byla snaha vést britské chlapce k smysluplnému trávení volného času mezi dokončením školní docházky a nástupem na vojnu. Program se však rychle otevřel i dívkám a začal se šířit po celém světě. Nyní je zapojeno přes 8 milionů mladých ve více než 130 zemích světa. V ČR program působí od roku 1995.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688