Město Turnov (turnov.cz)
Z regionů  |  24.01.2024 16:08:00

Turnov - Sportoviště plánují investice ve výši 3 miliony korun

Začátek roku přináší vždy plán investičních akcí k realizaci. Částka, se kterou bude Městská sportovní Turnov, s.r.o. nakládat, bude pro rok 2024 ve výši 3 miliony korun. Celkem je na seznamu velkých oprav a investic 42 položek. Zhruba polovina rozpočtu zahrnuje akce charakteru „větší údržby“ a druhá půlka patří finančně náročnějším investičním akcím.


Ač se to nezdá, ale k těm větším akcím patří zafinancování různých projektů, a to již rozpracovaných nebo připravovaných. Částka 500 tis. Kč tak připadne na inženýring, který v sobě skrývá přípravu veškeré agendy spojené s prováděním staveb. Připravovány jsou například projekty na rekonstrukci a modernizaci sportovní haly na Turnově II či podchod u fotbalového stadionu.

Částku 350 tis. Kč si vyžádá výměna svítidel nad ledovou plochou Zimního stadionu Ludvíka Koška. „Jednak se zářivková svítidla přestala vyrábět a výhodou bude i úspora energie, o kterou se neustále snažíme,“ doplnil technik Městské sportovní Turnov, s.r.o. Pavel Mikeš.

Další nákladnou investicí ve výši 250 tis. Kč bude rekonstrukce sociálního zázemí ve druhém patře objektu na fotbalovém stadionu v Turnově.

Stejně vysoká částka bude investována na zatraktivnění koupaliště v Maškově zahradě, kde budou vybudovány další zastíněné plochy, a to jak přirozeně dosadbou stromů, tak realizací umělých přístřešků, přibudou i herní prvky atd. „Za 200 tis. Kč budou doplněny automatické dávkovače chlóru na koupališti. Ty pomohou při rychlejší úpravě vody při větším počtu návštěvníků,“ vysvětlil Pavel Mikeš.

Další finance půjdou třeba do atletického stadionu, kde dojde za 50.000 k nákupu elektronického záznamového a vyhodnocovacího zařízení pro skok daleký, obdobná částka přijde na nákup sportovní nářadí a doplnění vybavení na stadionu.

„V neposlední řadě budeme pokračovat v investicích do úspor energií, kdy je zatím v plánu dokončení výměny oken a úprava vstupní vody na bazénu Výšinka, který je jedním z energeticky nejnáročnějších sportovišť spravovaných společností,“ sdělil jednatel MST Jiří Veselka.

Mgr. Zdenka Štrauchová

Vytvořeno 24.1.2024 16:07:31 | přečteno 0x | zdenka.strauchova
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688