zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  23.01.2024 10:51:00

Zlín chystá modernizaci skateparku Bartoška

Zlín – Víceúčelový, moderní, atraktivní, bezpečný a bezplatně přístupný. Takový bude po rekonstrukci skatepark Bartoška v ulici Dřevnická. Proměna dlouhodobě chátrajícího sportoviště má od statutárního města Zlín zelenou díky vítězství v projektu Tvoříme Zlín, který vzniká na základě návrhů obyvatel.

„Revitalizace jedenadvacet let starého a technicky zastaralého areálu by měla začít letos na podzim a první návštěvníky by mohl přivítat v průběhu roku 2025. Náklady na proměnu sportoviště pro příznivce skateboardingu, koloběžkáře, jezdce na BMX kolech nebo in-line bruslaře se odhadují na 38 milionů korun,“ uvedla náměstkyně primátora pro sport Jana Bazelová s tím, že nový sportovní areál bude svojí rozsáhlostí, členitosti a rozmanitostí odpovídat potřebám krajského města.

Zatímco původní návrh modernizace, zaslaný v rámci participativního rozpočtu Tvoříme Zlín, předpokládal pouze pořízení mobilních betonových překážek za přibližně 1,5 milionu korun, upravený návrh počítá s překážkami rozdělenými do několika uživatelských zón podle sportovní zdatnosti. Autor studie, architekt Petr Koláček, navrhl rovněž zcela unikátní napojení skateparku na sociální zázemí formou vyvýšené tribuny. Nové hlediště tak nabídne celkový pohled na dění v areálu, tribuna navíc poskytne nový prostor při pořádání sportovních akcí.

„V další etapě uvažujeme také o vzniku streetového hřiště s prvky workoutu a parkouru. Chystá se i pořízení několika prvků v zatravněné ploše, které budou sloužit pro malé návštěvníky. Tuto úpravu ale budeme moci provést až po dokončení připravované stavby nové křižovatky a nájezdu do areálu přilehlé Dopravní společnosti ZlínOtrokovice,“ upozornila JanaBazelová. Dodala, že nová podoba skateparku Bartoška je výsledkem několika společných schůzek speciální pracovní skupiny, v níž zasedali představitelé magistrátu se zástupci uživatelů areálu.

Záměr je v současnosti ve fázi zpracování dokumentace pro povolení stavby a územní řízení. Následně se dokončí projekt a uskuteční veřejná soutěž na zhotovitele stavby. Odhaduje se, že samotná revitalizace sportoviště by mohla začít na podzim 2024.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688