Město Vsetín (mestovsetin.cz)
Z regionů  |  17.01.2024 15:47:00

Vsetínská knihovna se bude stěhovat do náhradních prostor

Masarykova veřejná knihovna (MVK) Vsetín i Turistické informační centrum (TIC) Vsetín se od března budou z budovy na Dolním náměstí minimálně na rok stěhovat do náhradních prostor.
Knihovna a „íčko“ na Dolním náměstí projdou generální rekonstrukcí
 

 
 
Rok 2024 bude pro vsetínskou MVK, a tedy i její čtenáře a návštěvníky, ve znamení významných změn. Ředitelka knihovny Daniela Divínová k tomu uvádí: „Město Vsetín získalo z dotačního titulu IROP prostředky na rekonstrukci prostor knihovny na Dolním náměstí a následně také sídlištní knihovny v Rokytnici. Uživatele knihovny, stejně jako její zaměstnance, čekají tedy určitá omezení, ale pokusíme se udělat vše pro jejich spokojenost a zachovat stálou nabídku služeb v maximálním rozsahu i v náhradních prostorách.“

Do konce února poběží provoz MVK i TIC v běžném režimu. Změny nastanou od začátku března, kdy se spustí stěhování do náhradních prostor.


Turistické informační centrum bude na přechodnou dobu umístěno ve stejné budově na Dolním náměstí 1356, na podestě nad venkovním schodištěm (mezi Elposem a květinářstvím). Zcela uzavřeno bude od 8. do 17. března. Opět otevřeno bude od 18. března v provozu: pondělí – pátek 8 – 17 hodin a sobota 9 – 12 hodin.



Služby a fond centrální půjčovny pro dospělé, čítárny, zvukové knihovny pro slabozraké a nevidomé, komiksy pro dospělé, audioknihy a hudební CD se přestěhují do náhradních prostor v prvním patře Lidového domu na Mostecké ulici 362. Stávající dokumenty a fond ze studovny a regionálního oddělení bude zpřístupňován vždy na základě objednávky předem k prezenčnímu studiu v náhradních prostorách dle domluvy. Otevírací doba v Lidovém domě bude: pondělí – pátek 9 – 18 hodin a sobota 9 – 12 hodin.


Služby a fond dětské knihovny z Dolního náměstí spolu s robotickým vybavením, virtuální realitou a muzikoterapeutickými pomůckami se přemístí do prvního patra bývalé Komerční banky na ulici Mostecká 364. Tato přechodná dětská knihovna bude k dispozici uživatelům v pondělí – pátek v 10 – 18 hodin. Budou zde také nadále probíhat lekce a besedy pro školy.


„Knihovna na Dolním náměstí se uživatelům uzavře v sobotu 2. března ve 12 hodin a v náhradních prostorách Lidového domu a bývalé Komerční banky se znovu otevře po Velikonočním pondělí, tedy v úterý 2. dubna. Vyzýváme tedy všechny čtenáře, aby si s dostatečným předstihem vypůjčili co nejvíce knih, deskových her či hudebních CD. Jednak nám tím usnadní stěhování a také se ´předzásobí´ na dobu jednoměsíčního celkového uzavření knihovny,“ dodává Daniela Divínová.


Po celou dobu rekonstrukce MVK zachová a také rozšíří alternativní možnosti svých služeb. Počítá s nárůstem služby půjčování e-knih a nově od ledna také zprovozní půjčování audioknih on-line. Díky těmto e-službám si registrovaní čtenáři mohou půjčovat e-knihy a audioknihy z pohodlí domova z katalogu knihovny prostřednictvím svého on-line čtenářského konta. Knihovna nabízí i další služby dostupné on-line (více na webu www.mvk.cz ). V případě potřeby se také zintenzivní donášková služba a rozvoz knih občanům, kterým zdravotní stav nedovolí přijít do knihovny.


V provozu bude po celou dobu rekonstrukce „výdejní box“, který je již nyní umístěný u hlavního vstupu na podestě budovy na Dolním náměstí. Vracet knihovní fond bude možné také do mechanického vracecího boxu „Vráťa“, který bude nově umístěn v některé z venkovních částí u provizorních půjčoven na Mostecké ulici.


Knihovna bude pokračovat i v zavedených vzdělávacích aktivitách a programech, místa konání budou postupně upřesňována, některé ovšem částečně omezí.


„Uvědomujeme si, jak křehký může být dlouho budovaný vztah s našimi uživateli a návštěvníky založený na důvěře, vstřícnosti, a hlavně kvalitě a šíři knihovnou nabízených služeb. Nicméně celý tým knihovny ve spolupráci s městem Vsetín se pokusí udělat maximum, aby přechodová fáze během rekonstrukce byla co nejpříjemnější a nejkomfortnější. Chceme s našimi uživateli zůstat stále v interaktivním kontaktu a aktuálně i během případných změn se budeme snažit ihned o všem informovat. Odměnou nám všem bude po dvati letech od přestěhování na Dolní náměstí bezbariérová, moderní a účelná knihovna, která bude sloužit k setkávání, vzdělávání, odpočinku i zábavě,“ uzavírá ředitelka Divínová.



O plánované rekonstrukci píšeme ZDE .
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688