mpo.cz (MPO)
Investice  |  15.01.2024 17:35:22

Ministr Síkela jmenoval vrchní ředitele sekcí. Do funkce státního tajemníka byl uveden Vladimír Mana

 
Publikováno:
15.1.2024
Autor:
Odbor komunikace 01400

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela jmenoval vrchní ředitele sekcí, na jejichž místa resort vypsal výběrová řízení. Vrchním ředitelem sekce energetiky a jaderných zdrojů je René Neděla, jeho zástupcem Tomáš Ehler. Sekci digitalizace a inovací povede Petr Očko a sekci hospodářství Eduard Muřický. Služební slib do funkce státního tajemníka dnes složil Vladimír Mana, jehož jmenování schválila minulý týden vláda.


„V rámci novely služebního zákona došlo k přesoutěžení několika míst vrchních ředitelů sekcí. Do výběrových řízení se přihlásila řada kandidátů, včetně v té době současných vrchních ředitelů. Po důkladném vyhodnocení všichni z nich své posty obhájili. Od svého nástupu na ministerstvo jsem měl dostatek času na to, abych zaměstnance na vedoucích pozicích dostatečně poznal. A mohu říct, že jsem s jejich odborností a prací pro resort spokojený. Věřím, že nyní naváží na své úsilí vkládané do plnění důležitých úkolů, a že obstojí v nových výzvách,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela.

Výběrové řízení bylo vypsáno také na služební místo státního tajemníka. Do užšího výběru doporučila výběrová komise tři nejvhodnější žadatele. Ministr průmyslu a obchodu s nejvyšším státním tajemníkem vybrali a doporučili vládě jmenovat Vladimíra Manu, který má se státní správou bohaté zkušenosti. Dnes Vladimír Mana složil služební slib a bude tak navazovat na předchozí funkční období státní tajemnice.

„Rád bych poděkoval Martině Děvěrové, které skončilo pětileté funkční období. Byla velmi kvalitní státní tajemnicí se zodpovědným a profesionálním přístupem. Přeji ji mnoho dalších úspěchů do budoucna,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela a dodává: „Zároveň vítám nového státního tajemníka Vladimíra Manu a těším se na naši spolupráci. Věřím, že resortu nabídne nový pohled a naváže na práci své předchůdkyně.“

Vladimír Mana, který byl jmenován do funkce státního tajemníka na Ministerstvu průmyslu a obchodu (MPO), vystudoval Vysokou školu zemědělskou Brno, Masarykovu univerzitu Brno a Evropský polytechnický institut v Kunovicích. V letech 2014-2022 působil jako náměstek pro řízení sekce státní správy a náměstek ministra a ředitel sekce státní správy na Ministerstvu životního prostředí. V letech 2006-2014 podnikal. Před tím působil na pozicích jako vedoucí katedry podnikání a managementu na Vysoké škole podnikání v Ostravě 2006-2007 a jako náměstek ředitele v Agentuře ochrany přírody a krajiny v Praze 2005.

René Neděla pracuje na MPO od roku 2018, předtím působil na několik pozicích v Energetickém regulačním úřadu. Tomáš Ehler se energetice a energetické politice věnuje dlouhodobě, na MPO pracuje od roku 2019. Petr Očko pracoval na resortu v letech 2010-2016, poté byl jmenován předsedou Technologické agentury. Na ministerstvo se Petr Očko vrátil v roce 2018. Eduard Muřický působí na MPO od roku 2008.

Již v srpnu 2023 jmenoval ministr Síkela vrchním ředitelem sekce ekonomické Petra Doškáře. Vrchním ředitelem sekce fondů Evropské unie zůstává Marian Piecha, který byl jmenován v listopadu 2023. Vrchním ředitelem sekce Evropské unie a zahraničního obchodu je od července 2023 David Müller.

Stručné portréty vrchních ředitelů a státního tajemníka najdete na tomto odkazu.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688