trebic.cz (Třebíč)
Z regionů  |  11.01.2024 14:11:00

Třebíč - Radnice představuje největší investice letošního roku

Město bude pokračovat ve svém rozvoji i v roce 2024. V loňském roce byla nevíce viditelnou investicí výměna dosloužilých semaforů v Třebíči, zahájení rekonstrukce širšího centra města – ulic Hasskova, Kotlářská a Martinského náměstí, přístavba hvězdárny a vybudování nového planetária nebo dokončení revitalizace městského parku Hrádek.
 

 
 

Kromě dokončení stavby mostu v Poušově, který bude otevřen v červnu letošního roku a dokončení revitalizace širšího centra města, budou v roce 2024 realizovány tyto významné investice:

Revitalizace zimního stadionu

Kompletní rekonstrukce, včetně obvodového pláště, přípojek a přístupových komunikací. Součástí stavby je nové sociální zázemí, rekonstrukce hlediště a ledové plochy, přístavba s novými šatnami, sociálním zařízením a novým technologickým zařízením stadionu. Rekonstrukce je plánována od dubna 2024 do června 2026. Předpokládaná cena činí 500 milionů korun.

Revitalizace plaveckého areálu na Polance

Kompletní revitalizace celého venkovního areálu zahrnuje nové technologické rozvody včetně ohřevu vody, nové nerezové bazény s vodními atrakcemi, tobogán, budovu zázemí s šatnami a občerstvením, zlepšení travnatých ploch, nový vstup se vstupním terminálem. Předpokládaná cena revitalizace, která je plánovaná od dubna 2024 do května 2025, je 180 milionů korun.

Rekonstrukce mostu v ulici Marie Majerové

Oprava stávajícího mostního objektu přes Týnské údolí zahrnuje výměnu obrusné a ložné vrstvy před a za mostem, výměna povrchu vozovky mostu a úprava její šířky z původních osmi na 9,4 metrů. Stavba zahrnuje také přeložku veřejného osvětlení, opravu vozovky a přilehlých chodníků. Oprava v hodnotě zhruba 30 milionů korun bude zahájena v březnu a po mostě bude možné jezdit od září letošního roku.

Zasíťování pozemků v Nehradově

Vybudování komunikací a inženýrských sítí pro výstavbu dvaceti rodinných domů v jižní části lokality Nehradov začne v letošním roce a dokončeno bude v roce 2025. Předpokládaná cena stavby je 30 milionů korun.

I. etapa revitalizace zámeckého parku

Úprava převážně v severní části zámeckého parku, obnova zeleně a stávajících mlatových cest, nový mobiliář, vybudování veřejného osvětlení, které propojí ulici U Obůrky s Podzámeckou nivou. První etapa revitalizace bude stát zhruba 9 milionů korun a proběhne v letošním roce.

Revitalizace Václavského náměstí

Druhá etapa rekonstrukce zahrnuje nové silnice, chodníky, inženýrské sítě (kanalizace, vodovod, přípojky pro veřejné osvětlení, plynovod, rozvody nízkého napětí) a sadové úpravy. Práce započnou v dubnu a skončí v srpnu letošního roku, předpokládaná cena je 9 milionů korun.

Parkoviště v Sušilově ulici

Vybudování přibližně 62 nových parkovacích stání v blízkosti centra města. Součástí stavby jsou také podzemní kontejnery a rozšíření veřejného osvětlení. Stavba bude zahájena v červenci, dokončení je plánováno na prosinec letošního roku. Předpokládaná cena je 11 milionů korun..

Rekonstrukce knihovny v Hasskově ulici

V letošním roce bude zrekonstruovaná budova knihovny. Rekonstrukce zahrnuje vybudování bezbariérového přístupu v interiéru, vzduchotechniky, zateplení střechy, výměna oken a dveří, obnova podlah, částečná výměně elektroinstalace. Předpokládaná cena je 18 milionů korun.

Plošné opravy silnic

Pokračování plošných oprav povrchů silnic v ulicích Třebíče. V letošním roce půjde o ulice Bartošova, Dobrovského (mezi ul. Bezručova a Křížkovského), J. Suka (od ul. Táborská po ul. Jindřichova), Jindřichova, Vltavínská (včetně části úseku směrem k objektu Charity). Předpokládaná cena oprav je 8,5 milionu korun.

 
Zodpovídá: Administrator
Vytvořeno / změněno: 11.1.2024 / 11.1.2024

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688