Redakce (Kurzy.cz)
Z regionů  |  08.01.2024 15:54:00

Blansko - Podívejte se na přehled nejvýznamnějších investičních akcí roku 2023

Podívejte se na přehled nejvýznamnějších investičních akcí roku 2023

8. ledna 2024, zprávy z MěÚ , přečteno: 90×

Zhruba pětinu rozpočtu vyčlenilo město Blansko minulý rok na investice. Na realizaci desítek projektů putovalo v roce 2023 více než 120 milionů korun. Nabízíme malé ohlédnutí za loňským rokem a výběr nejvýznamnějších projektů, které město loni realizovalo.

V minulém roce se například podařilo dokončit rekonstrukci další části budov tvořících předzámčí. Opravený objekt Zámek 3 teď slouží pro potřeby Muzea Blanenska a Základní umělecké školy Blansko. Modernizace, úprav a reknstrukce se ale dočkaly také další objekty a veřejná prostranství ve městě.

„Významná byla například rekonstrukce atletického stadionu v Mlýnské ulici, která zahrnovala obnovu atletické dráhy, sektorů pro jednotlivé disciplíny nebo nový trávník na fotbalovém hřišti. Opravovala se také hřiště u školních budov, konkrétně u základních škol Dvorská a TGM. Přímo na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka jsme také zahájili práce na odvlhčení sportovní haly v Mlýnské ulici, které pokračují i v letošním roce,“ vyjmenoval starosta Jiří Crha.

Rekonstrukce se dočkalo také například zastropení Palavského potoka v místech, kde v Rožmitálově ulici ústí do řeky Svitavy. Po vybudování zastropení následovaly ještě povrchové úpravy a výsadba zeleně v parku v ulici Svatopluka Čecha.

Dočená je také rekonstrukce zbývající části Údolní ulice, kde se kromě opravy silnice a chodníků podařilo vybudovat také nová parkovací místa, nebo vnitroblok v ulici Poříčí. V roce 2023 pokračovaly i práce na postupné rekonstrukci chodníků. Dělnici položili novou dlažbu například v ulicích Leoše Janáčka, Žižkova nebo Dvorská.

„Minulý rok začala také dlouho očekávaná stavba nového kolumbária na hřbitově, které nabídne 117 schránek na ostatky. V Dolní Lhotě město zahájilo rozsáhlou opravu mostu přes náhon, která stále probíhá, pokračovala i regenerace rekreační oblasti Palava, i v ní budeme letos pokračovat,“ dodal starosta.

Dokončené už jsou také tři projekty, které se coby finalisté sešly v hlasování o participativním rozpočtu Společně PRO Blansko 2022. Kromě vítězného návrhu na vybudování odpočinkového místa před knihovnou vznikla na nábřeží Svitavy bosá stezka, možnosti sportovního vyžití na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka rozšířila zase dvojice lan určených pro balancování, takzvaná slackline umístěná poblíž baseballového stadionu.

Podívejte se přehled investic v roce 2023.

 

vložil: Michal Záboj, redaktor / odbor vnějších vztahů

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688