rsd.cz (ŘSD)
Z regionů  |  03.01.2024 07:10:00

Chystáme úpravu křižovatky na silnici I/9 u obce Předboj

V letošním roce plánujeme rekonstrukci a úpravu křižovatky silnice I/9 s komunikací III/0086 u obce Předboj v okrese Praha – východ. Aktuálně pro tuto akci vybíráme zhotovitele formou veřejné soutěže.

Jde o křižovatku silnice I/9 s komunikací III/0086 propojující obec Předboj s obcí Zlonín. Za posledních 10 let se v těchto místech stalo 10 dopravních nehod při kterých bylo 5 lidí zraněno a hmotná škoda dosáhla částky 825 000 korun. Hlavním smyslem stavební operace tak bude zajištění větší bezpečnosti, ale také plynulosti silničního provozu.

Samotná rekonstrukce na silnici I/9 se bude týkat celkem 460 m dlouhého úseku. Díky rozšíření silničního tělesa, v prostoru stávající křižovatky, budou přidány dva levé odbočovací pruhy, a to od Prahy ve směru k obci Předboj a od Mělníka ve směru na Zlonín. Šířka hlavních jízdních pruhů bude 3,5 m a šířka odbočovacích pak 3,25 m.

Úprava komunikace III/0086 se bude ve směru na Zlonín týkat úseku dlouhého 29 m, ve směru k obci Předboj pak půjde o 40 m. Celková šířka komunikace bude upravena na rozměr 6 m.

Zároveň v těchto místech, na silnici I/9, dojde k vybudování nových zálivů autobusových zastávek s přístřešky, přičemž jejich umístění zůstane zachováno. Dojde pouze k jejich vylepšení a úpravě, aby byl zajištěn bezpečnější provoz. Autobusový záliv ve směru na Prahu bude mít délku 60 m, ve směru na Mělník pak 50 m. Za autobusovou zastávkou ve směru na Mělník je navržena 44 m dlouhá a cca 2,2 m vysoká opěrná gabionová zeď.

Doba pro dokončení díla je stanovena na 119 dní od data zahájení prací. Celková doba, po kterou bude omezena doprava na silnici I/9 na jeden jízdní pruh s kyvadlovým provozem řízeným semafory a regulovčíky je maximálně 63 dní.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 29,39 mil. bez DPH. Hlavními hodnotícími kritérii při výběru zhotovitele jsou cena – 80%, doba pro uvedení do provozu – 20%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688