Inzerce (Inzerce)
Prezentace  |  27.12.2023 11:44:42REKLAMA

Bude rok 2024 plný překvapení a příležitostí?

PR článek XTB

Zajímá vás, co přinese nový rok ve světě financí a investic? Čeho bychom se tedy mohli dočkat v roce 2024? Přijde recese nebo obrat? Nikdo samozřejmě není schopen předpovědět budoucnost, můžeme nicméně stanovit nejdůležitější aspekty, na které se soustředit. Analytický tým XTB proto připravil ebook Tržní výhled pro rok 2024 zaměřující se právě na toto téma. Naleznete v něm sedm klíčových otázek a následný rozbor daných situací, které nám mohou pomoci při navigování trhů v následujícím roce:

Americká ekonomika: Měkké přistání nebo volný pád?

Ať se nám to líbí nebo ne, Amerika, její ekonomika a měna jsou stěžejní pro celý svět. USA se podobně jako zbytek světa potýkají s vysokou inflací, která sice není tak vysoká jako u nás, nicméně představuje velký problém. Spojené státy právě procházejí fascinujícím obdobím - od hospodářské turbulence k překvapivé odolnosti. Zda se americká ekonomika vyhne recesi a jaký dopad to bude mít na globální trhy ale stále zůstává zásadní otázkou.

Evropa: Na pokraji recese?

S vysokými energetickými cenami a politickými výzvami se stále častěji ptáme: Jaký bude osud evropské ekonomiky? Zatímco USA překvapují pozitivními výsledky, Evropa je zklamáním. Podnikatelské aktivity, jako například PMI, ukazují, že situace v Evropě je již nyní nejtěžší z klíčových hospodářských regionů. Obzvláště hluboký pokles jsme zaznamenali ve výrobním sektoru. Jak velkou hrozbu tato situace představuje pro nás, Evropany?

Inflace: Strach minulosti nebo trvalý problém?

Předešlé měsíce přinesly inflační strach, který vyústil v nejpůsobivější zpřísnění měnové politiky v západním světě za poslední desetiletí a s tím související obavy z recese. Nicméně bude záviset na délce restriktivní politiky, kterou budou hlavní centrální banky udržovat, ta zase bude záviset od inflace. Tento ekonomický začarovaný kruh je nekonečné téma. Jsme svědky jen dočasného jevu nebo změny dlouhodobého trendu?

Geopolitika: Klid před bouří?

Žijeme ve světě, kde se geopolitické napětí stalo součástí obrazu, kterému musí investor věnovat pozornost. V roce 2022 Evropou otřásla ruská agrese vůči Ukrajině, v roce 2023 se k evropskému konfliktu přidala i krize na Blízkém východě i řada dalších, menších konfliktů po celém světě. Nicméně za největší aktuální konflikt se pravděpodobně dá označit boj o globální dominanci mezi USA a Čínou, který se možná neodehrává přímo na bitevním poli mezi velmocemi samotnými, bezpochyby ale má dopad na skoro vše, co se současné geopolitické situace týče.

Akcie, zlato, ropa: Kam směřují tyto aktiva?

Hloubková analýza klíčových trhů – od technologických gigantů a umělé inteligence až po komoditní trhy. Mnoho instrumentů si prošlo velkými propady následované často až rekordními zisky. Je ale takové tempo růstu udržitelné?

Bitcoin a kryptoměny: Co nás čeká po halvingu?

V neposlední řadě bychom neměli zapomenout ani na Bitcoin a další kryptoměny. Ačkoliv krypto zažilo v roce 2022 opravdu brutální propady, tento rok přišel comeback a BTC vzrostlo od začátku ledna už o více než 160 %. Možné schválení spotového ETF na Bitcoin, přicházející halving i rozuzlení krachu FTX, to vše nás čeká následující rok. Pokud vše půjde podle plánu je možné, že růst v roce 2023 byl jen slabý začátek. Netřeba ale připomínat, že ve světě investic, a kryptoměn obzvlášť, nikdy není nic jisté.

Pokud se chcete dozvědět, jaké názory na tyto témata mají analytici XTB a další experti, ebook Tržní výhled pro rok 2024 je zdarma dostupný na tomto odkazu: https://cz.xtb.com/trzni-vyhled-2024

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Přečtěte si také:

19.02.2024Bude rok 2024 rokem drahých kovů? Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
13.02.20242024: Rok plný investičních výzev a příležitostí Richard Bechník (Swiss Life Select)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688