Dovolená  |  21.12.2023 11:33:32

Při cestování se může přihodit ledacos - pojistné perličky ERV

resort dovolená ilustrační

Nejkurioznější příběhy klientů ERV Evropské pojišťovny v roce 2023

Cestování s sebou často přinese nečekané situace a zážitky. Dokazují to příběhy klientů ERV Evropské pojišťovny, které se přihodily v průběhu roku 2023. Od taneční nehody v egyptském resortu po incident s hotelovým personálem v Turecku. Některé situace dokonce vyžadovaly okamžitou lékařskou péči, ať už šlo o vážný úraz při jízdě na segwayi nebo nečekané kousnutí neznámým mořským tvorem. Mezi pojistnými perličkami roku 2023 přinášíme i příběhy z hlášení škod a případy, kdy ani to nejlepší cestovní pojištění nedokázalo pokrýt neočekávané situace.

Co všechno potkalo při cestování naše klienty

- Animátor předváděl v egyptském hotelovém resortu taneční kreace, ale při jedné z nich nešťastnou náhodou kopl do obličeje jednoho z hostů. Tomu kromě rozbitých brýlí způsobil také pohmožděninu oka.

- Na dovolené v Turecku byla klientka obviněna personálem hotelu, že ušpinila čelo postele a prostěradlo barvou na vlasy. Přestože barvy skvrn neodpovídaly barvě vlasů klientky, hotel trval na úhradě škody přesahující 5.000 .

- Klient v USA spadl z elektrického vozítka Segway a vážně si poranil ruku. Zajistili jsme mu operaci a strávil několik dní v nemocnici. Celkově jsme uhradili 3 miliony korun.

- Při večeři na dovolené ve Španělsku nesl číšník ke stolu horkou pizzu, kterou omylem shodil na klientku. Horký sýr způsobil popáleniny na ruce a noze, které se projevily vytvořením puchýřů.

- Klientka rozbila umyvadlo v hotelu tím, že ji z poličky spadl krém ve skleněné lahvičce.

- Klientovi při šnorchlování na Maledivách vypadl zubní můstek a už se mu ho nepodařilo najít. Proplatili jsme zhotovení dočasného, se kterým bylo možné dokončit dovolenou.

- Klientka na pracovní cestě v SAE omdlela v koupelně a hlavou narazila do toalety. Způsobila si tržné rány na obličeji a zlomila si nos. Musela podstoupit operaci v místě.

- Při koupání v moři v Thajsku kousnul klienta neznámý živočich do prstu na noze. To způsobilo silné krvácení a klient musel podstoupit šití.

- V Turecku klienti jeli na nafukovací sedačce za člunem. Jedna z vln ale sedačku vymrštila a klienti se střetli hlavami. Následná lékařská péče si vyžádala téměř 55 tisíc korun.

- Klient chtěl v Bulharsku otevřít láhev piva bez použití otvíráku, ale ta se při tom rozbila a pořezala mu ruku. Následná péče vyšla na téměř 100 tis. Kč.

Kvůli čemu rušili naši klienti své cesty

- Klientce se na zahradě zamotal pes pod nohy a ona upadla na roh bazénu, čímž si zlomila nárt levé nohy.

- Klient spadl před nákupním centrem své přítelkyni na koleno, čímž se jí vymkla čéška a zpřetrhaly kolenní vazy. Kvůli několikatýdenní léčbě nemohla odcestovat na dovolenou.

- Klient fotil žáby, ale při tom se píchnul o rákosí tak silně, že nemohl odcestovat.

- Klientka měla objednáno malování bytu, ale malíř jí původní termín zrušil. Akceptovala proto jiný, který ale byl jen den před plánovaným odjezdem na dovolenou. Klientka ji chtěla zrušit, protože by neměla čas po malíři uklidit.

- Klient při nohejbalu netrefil míč a kopl místo něj do železné tyče. Následkem toho upadl a zlomil si ruku.

- Klientka si koupila zájezd na Kubu, ale následně si uvědomila, že je to destinace, kde většinově žijí osoby tmavší pleti, které jí nejsou příjemné.

Zajímavé příběhy z hlášení škod

- „Vlny mě vymrštily na korálový útes po kterém jsem se převalil a poškrábal nohy i ruce, ve kterých jsem navíc měl trny nejspíše od mořského ježka. Ty mi byly vytaženy na pláži pomocí jehly a pinzety. Navíc jsem si popálil ramena a krk od slunce, a to i přes požití odpalovacího krému.“

- „Přemysl byl v levé ruce otce a otec nesl v pravé ruce horkou vaječnou omeletu. Přemysl omeletu levou rukou stáhnul z talíře a spálil si tak levý ukazováček.“

- „Na letišti paní spadly léky do záchodu, které měla na celou dobu pobytu. Nutnost léky brát pravidelně.“

- „Rezervovali jsme zájezd před tím, než jsme si všimli podmínek ubytování nesezdaných párů ve Spojených Arabských Emirátech, po zjištění podmínek jsme se rozhodli zájezd stornovat.“

- „Nemůžeme se s manželkou koncertu účastnit z důvodu onemocnění chřipkou. V příloze posílám foto posmrkaného kapesníku, protože u lékaře jsme z důvodu neschopnosti tam dojít, nebyli. Díky za pochopení.“

Na co ani to nejlepší cestovní pojištění nestačí

- Klient byl v Řecku na výletu lodí. Loď se v jednu chvíli zhoupla a klient zavadil bradou o zábradlí, o které byl opřený. Přitom měl přijít o své brýle.

- Na dovolené v Thajsku byl klient ve vodě se svým mobilním telefonem. Nečekané šplouchnutí vody ale telefon zasáhlo a ten už se nepodařilo zprovoznit.

- Klient se na letišti silně opil a nebyl schopen pokračovat v cestě. Podle rodiny šel na toaletu a z ní se vrátil opilý.

- Klient chtěl stornovat lístky na koncert německé kapely Rammstein, protože hodnoty, které kapela uznává, se neshodují s náboženským přesvědčením klienta.

Vlastimil Divoký

manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny

ERV Evropská pojišťovna

ERV Evropská pojišťovna je součástí největší světové skupiny cestovních pojišťoven, patří do rodiny ERGO a Munich Re, jedné z vedoucích světových zajišťoven. Toto silné mezinárodní zázemí jí umožňuje být i v České republice nositelkou světových trendů ve svém oboru.

ERV Evropská nabízí nejširší spektrum vysoce kvalitních produktů od pojištění pro individuální jednorázové cesty přes celoroční pojištění až po skupinové pojištění pracovních cest. Již potřinácté byla Asociací českých pojišťovacích makléřů zvolena Pojišťovnou roku v kategorii Specializované pojištění.

Více informaci na: online.ervpojistovna.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688