Redakce (Kurzy.cz)
Z regionů  |  19.12.2023 16:46:00

Blansko - Město hledá dozor nad stavbou bazénu, plánuje další revitalizaci lokality Palava

Město hledá dozor nad stavbou bazénu, plánuje další revitalizaci lokality Palava

19. prosince 2023, zprávy z MěÚ , přečteno: 70×

Přinášíme vybrané informace z 28. schůze Rady města Blanska, která se konala v úterý 19. prosince 2023. Radní na svém třetím prosincovém setkání projednali například materiály související s další etapou revitalizace rekreační oblasti Palava, výběrem odborníka, který bude zajišťovat dozor nad stavbou krytého bazénu či hledáním firmy, která zajistí opravy komunikací a další materiály.

Město hledá správce stavby nového krytého bazénu. V souvislosti s právě probíhajícím výběrem zhotovitele, který zajistí stavbu bazénu na místě stávajících městských lázní, schválili radní podmínky pro zadávací řízení, ve kterém bude město vybírat správce této stavby. Ten bude zabezpečovat zejména generální dohled nad stavbou, technický dozor stavebníka a služby koordinátora bezpečnosti práce.

V souvislosti s dalšími plány na revitalizaci rekreační oblasti Palava hledá město také dodavatele, který zajistí přestavbu současné nevyhovující budovy hygienického zázemí s bufetem poblíž dětského hřiště na Palavě. Radní schválili smlouvu o dílo pro výběr zhotovitele, který kromě demolice stávající budovy zrealizuje také novostavbu objektu nabízejícího zázemí obdobného účelu na stejném místě. Město se na projekt pokusí získat dotaci.

Radní také schválili podmínky pro vypsání výběrového řízení na stavební práce související s rekonstrukcí budovy městského úřadu na náměstí Republiky. Zhotovitele bude město hledat v průběhu ledna 2023, rekonstrukce by měla začít na jaře. Práce na dvou nejvyšších podlažích budovy městského úřadu budou zahrnovat kompletní rekonstrukci elektroinstalace, datových rozvodů, zřízení klimatizace v podkroví a také interiérové úpravy.

Město hledá firmu, která se v následujících dvou letech bude starat o opravy komunikací. Na velkoplošné opravy komunikací a na opravy výtluků v centrální části Blanska a v místních částech by mělo jít 11,4 milionů korun bez DPH. Rada schválila návrh rámcové smlouvy o dílo a podklady pro vypsání výběrového řízení.

Členové rady na svém úterním jednání schválili také přijetí finančního daru ve výši 71.300 od společnosti Lidl Česká republika s. r. o. Částka souvisí s otevřením nové prodejny v OC Poříčí. Společnost Lidl darovala městu 50 z každého nákupu nad 300 , který se uskutečnil první den po otevření. Získané finanční prostředky budou použity na dovybavení dětského dopravního hřiště v Blansku, konkrétně na nákup koloběžek různých velikostí a také odrážedel pro nejmenší.

 

vložil: Pavla Komárková, tisková mluvčí / odbor vnějších vztahů

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688