mpo.cz (MPO)
Ze světa  |  13.12.2023 16:18:00

Na egyptském zbrojařském veletrhu českým firmám pomohla společná podpora Ministerstva obrany a MPO

 
Třetí ročník mezinárodního obranného veletrhu EDEX se konal v Káhiře pod patronátem jeho excelence, prezidenta Abdela Fattah El-Sisiho ve dnech 4. až 7. prosince 2023.

Veletrhu se zúčastnilo více než 400 vystavovatelů včetně 22 národních pavilonů z 46 zemí celého světa, na které se přišlo podívat více než 35 000 návštěvníků. Za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu ČR se v rámci oficiální účasti České republiky na společném stánku představilo celkem 10 firem:

Oficiální expozici českých firem otevřel zástupce Ministerstva průmyslu a obchodu Milan Mézl a dále vystoupili Radka Konderlová, vrchní ředitelka sekce průmyslové spolupráce Ministerstva obrany, Ivan Jukl, velvyslanec České republiky v Káhiře a Jaroslav Pecháček, viceprezident pro strategické plánování AOBP ČR. Slavnostního aktu se dále zúčastnil pan Ondřej Cuchý, ekonomický diplomat Velvyslanectví České republiky v Káhiře, Tomáš Rousek, vedoucí zahraniční kanceláře CzechTrade v Káhiře a Zbyněk Pavlačík, předseda sdružení Jagello 2000.

„Veletrhu jsme se účastnili jako vystavovatelé podruhé, poprvé to bylo v roce 2021. Spolupráci se Sun Drive s.r.o. hodnotíme na výbornou, a to jak po stránce zabezpečení vlastní účasti na veletrhu (atraktivní a vkusný design a vybavení společného stánku, zázemí a servis během veletrhu) tak i při organizování ubytování a veškerých doprav za účastí místních asistentů. Na celkové zhodnocení naší účasti je v této chvíli ještě brzy, nicméně můžeme konstatovat že zájem o naše výrobky byl vyšší než při účasti před dvěma lety. Rozdali jsme všechny naše vizitky a dovezené informační materiály, nasbírali jsme víc než 25 přímých kontaktů které postupně oslovujeme, jeden zástupce MoD se na nás už obrátil přímo emailem. Měli jsme možnost oslovit další firmy spadající do oblasti našeho zájmu z řad vystavovatelů a navázali jsme osobní kontakty se zástupci českých institucí působící v Egyptě s příslibem možné podpory při dalších jednáních,“ okomentoval účast společnosti Karel Martinec, zástupce firmy Rubena, s.r.o.

„Chci poděkovat za skvělou přípravu celé akce od vyzvednutí na letišti, přátelské uvítání na hotelu panem Cardou až přes perfektní logistiku v průběhu celého veletrhu. Stánek byl velmi dobře prostorově rozvržen, designově určitě patřil mezi nejzdařilejší expozice, co jsem doposud navštívil, a i obsluha byla rychlá a příjemná. Během prvních tří dní jsme měli několik domluvených schůzek a větší množství více či méně náhodných setkání a diskusí. Určitě bylo dobře pro naše obchodní snahy, že jsme i díky stánku na EDEX 2023 ukázali zákazníkům přítomnost v teritoriu. Ačkoliv Egypt prochází složitou ekonomickou situací, veletrh byl velmi zdařilou tečkou za sezónou 2023,“ zhodnotil Lukáš Konvalina, zástupce firmy ERA a.s.

„Z hlediska organizace patří naše díky především pánům Cardovi a Dvořáčkovi, kteří pro nás zajistili naprosto hladký průběh celého veletrhu. Také se velmi vážíme oficiální podpory ze strany státních i jiných institucí, ať už zastupitelského úřadu, MO, MPO nebo AOBP. Vše výše zmíněné je vítaným přispěním k podpoře exportu českých firem, které jsou díky tomu více vidět. Letošní EDEX, který je největším veletrhem v severní Africe, byl pro naši firmu přínosem nejen v oblasti navázání nových kontaktů, ale i v prohloubení již fungujících vztahů s našimi partnery, a to nejen těmi místními v Egyptě. Z celkového hlediska hodnotíme tento veletrh pozitivně a je znát, že úroveň veletrhu má s postupem let stále rostoucí tendenci,“ popsal Dominik Bistrý, zástupce firmy Mesit asd, s.r.o.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Ne 10:47  China's urban passenger trips jump 27.7% in 2023 China state infooffice (scio.gov.cn)
Ne 10:47  China's bond market issuances hit 7.16 trln yuan in March China state infooffice (scio.gov.cn)
Ne   3:03  A regional outbreak of severe storms with strong, potentially long-track tornadoes US National Weather Service (weather.gov)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688