Dovolená  |  08.12.2023 11:46:12

Zájem o first minute je výrazně vyšší než loni Do konce února chce letní zájezd pořídit pětina Čechů

dovolená

Podle aktuálního průzkumu agentury NMS pro ERV Evropskou pojišťovnu si 20 % Čechů plánuje pořídit letní dovolenou v rámci first minute nabídek, tedy nejpozději do konce února 2024. Meziročně jde o výrazný 7% nárůst. 10 % Čechů chce mít dokonce zájezd zakoupený už před koncem letošního roku. Lidé naopak mnohem méně spoléhají na nákup dovolené na poslední chvíli. Loni jich bylo 30 %, letos už jen 22 %. Třetina obyvatel pak dovolenou neplánuje.

Z průzkumu dále vyplynulo, že 9 % Čechů chce stihnout pořídit svoji letní dovolenou do konce dubna. Dalších 9 % pak do začátku letních prázdnin. „Z výsledků jasně vidíme další růst zájmu o first minute. Tomu odpovídá i skutečnost, že lidé mnohem méně spoléhají na nákup last minute. Zatímco loni plánovalo pořízení dovolené na poslední chvíli 30 % Čechů, letos je to už jen 22 %,“ říká Vlastimil Divoký, manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny.

Nákupním chováním se tak Češi vrací do stavu, který byl běžný před pandemií koronaviru. Využít včasný nákup plánují především ti, kteří byli v loni a letos na dovolené v zahraničí (26 %). „Obrovský zájem vidíme ale i ze strany těch, kdo letos cestovali pouze po České republice. Dovolenou s předstihem si chce koupit 56 % z nich, což je oproti minulému roku pětinový nárůst,“ říká Vlastimil Divoký.

Dovolená často až za půl roku

S včasným nákupem letní dovolené se pojí i obavy ze situací, které by mohly odjezd na dovolenou narušit. Zájezdy se totiž často kupují až půl roku dopředu a roste tak riziko, že na dovolenou nebude možné odcestovat.

Proto k first minute nabídkám neodmyslitelně patří i pojištění storna. „Klienti ho nejčastěji uplatňují kvůli zdravotním potížím, které jim znemožní odjet. Lze ho ale využít například i v případě ztráty zaměstnání, rozvodu, předvolání k soudu, poškození bydliště či dopravní nehodě při cestě na letiště,“ dodává Vlastimil Divoký.

ERV Evropská pojišťovna

ERV Evropská pojišťovna je součástí největší světové skupiny cestovních pojišťoven, patří do rodiny ERGO a Munich Re, jedné z vedoucích světových zajišťoven. Toto silné mezinárodní zázemí jí umožňuje být i v České republice nositelkou světových trendů ve svém oboru.

ERV Evropská nabízí nejširší spektrum vysoce kvalitních produktů od pojištění pro individuální jednorázové cesty přes celoroční pojištění až po skupinové pojištění pracovních cest. Již potřinácté byla Asociací českých pojišťovacích makléřů zvolena Pojišťovnou roku v kategorii Specializované pojištění.

Více informaci na: online.ervpojistovna.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688