mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  07.12.2023 15:06:00

České firmy obranného průmyslu se prezentovaly na veletrhu EDEX v Egyptě

České firmy obranného průmyslu se prezentovaly na veletrhu EDEX v Egyptě

07.12.2023 / 14:46 | Aktualizováno: 07.12.2023 / 15:06


V pondělí 4. prosince 2023 byl v Káhiře pod záštitou egyptského prezidenta Sísího zahájen třetí ročník veletrhu obranného průmyslu EDEX. Jedná se o jedinou výstavu specializovanou na sektor vojenského průmyslu na africkém kontinentu, ke zhlédnutí byly nejmodernější vojenské vybavení a technologie pro pozemní, námořní a letecké síly, zahrnuje odvětví kybernetické bezpečnosti, raketových systémů, bezpilotních a autonomních systémů, výcvikové a simulační vybavení, satelitní komunikace a další. Celkem se zúčastnilo přes 400 společností ze 46 zemí.

Na veletrhu nechyběl stánek České republiky se zastoupením celkem deseti firem pod záštitou Asociace obranného průmyslu. Oficiální česká delegace byla vedena vrchní ředitelkou sekce průmyslové spolupráce Radkou Konderlovou z Ministerstva obrany, a Rudolfem Klepáčkem, ředitelem odboru řízení exportní strategie a služeb z Ministerstva průmyslu a obchodu. U příležitosti účasti na tomto veletrhu proběhla jednání s ministrem pro vojenskou výrobu Mohamedem Salah Al Dien Mostafou a náměstkem egyptského Ministerstva průmyslu a obchodu Yahyou Elwathikem. V první den veletrhu ředitelka Konderlová společně s velvyslancem v Káhiře Ivanem Juklem český stánek slavnostně otevřeli. Na přípravách i zdárném průběhu akce po celou dobu trvání veletrhu (do 7. 12.) se české velvyslanectví v Káhiře aktivně podílelo.

České firmy měly na veletrhu zastoupení pod záštitou Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu. Prezentovaly se zde firmy Mesit asd. s.r.o., která vyrábí a vyvíjí systémy taktické komunikace, vozidlové interkomy a náhlavní soupravy, Retia a.s., zaměřená na vývoj, výrobu a modernizaci radarů, JISR Institute a.s., specializující se na budování komplexních schopností v oblastech elektronického boje (EB) a anti-dronových systémů, STV Group a.s., která je přední českou společností v oblasti výroby munice, Vzduchotechnik s.r.o. a Tebrix Safety Home s.r.o., dodávající kompletní řešení podzemních krytů a bunkrů, ERA a.s., která vyvíjí, vyrábí a implementuje systémy pro bezpečnost letového provozu, Optokon a.s., přední světový výrobce a inovátor v oblasti optických sítí, PBS Velká Bíteš a.s., která se známá vývojem, výrobou a testováním turbínových pohonných jednotek pro letectví a energetiku, Rubena s.r.o., tradiční výrobce gumárenských produktů, Vrgineers., Inc., lídr ve vývoji imerzních technologií orientující se na výcvik profesionálních pilotů stíhacích letadel a vrtulníků. Součástí celé mise byl i Jagello 2000, ústřední subjekt veřejné diplomacie v oblasti bezpečnostní politiky a členství České republiky v Severoatlantické alianci, který se rovněž podílí na projektech zaměřených na Evropskou unii.

Galerie


EDEX 2023


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688