mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  06.12.2023 01:58:00

Projekt PETROF GEMINI představen partnerům v Los Angeles

Projekt PETROF GEMINI představen partnerům v Los Angeles

06.12.2023 / 01:35 | Aktualizováno: 06.12.2023 / 01:58

V globálním hubu kreativního průmyslu – Los Angeles – se představil jeden z nejnovějších produktů českého hudebního průmyslu, umělecké pianino Petrof Gemini. Kulturní i marketingová akce v jednom otevírá možnosti jiného typu průniku české hudby na kalifornský trh.

Zástupci firmy PETROF měli jedinečnou možnost představit americkým partnerům projekt „PETROF GEMINI“, který vznikl propojením výtvarného a hudebního světa. Unikátní klavír Gemini – dílo bratrů Havlíčkových, pianisty Karla a malíře Maxima - představuje špičkový nástroj, umělecké dílo a velkolepý interiérový designový prvek v jednom.

Výrobek-umělecké dílo byl/o prezentován/o na setkání, které se uskutečnilo na rezidenci generálního konzula ČR v Los Angeles a přítomnosti, majitelky firmy Zuzany Ceralové Petrofové, CEO firmy Anny Prouskové a několika desítek významných hostů, včetně distributora pianin Petrov v USA Basiliose Strmece, místního exkluzivního dealera „Hollywood Piano“ Glena Treibitze, hudebního skladatele a producenta Jaspera Harise a dalších hostů z hudebního světa.

Akce zahrnovala představení firmy PETROF, prezentaci projektu Gemini, koncert a následný networking. Paní Petrofová ve svém projevu zdůraznila historii firmy, která sahá až do roku 1864, zároveň zdůraznila unikátnost výroby klavíru, která se dědí z generace na generaci. Mezi slavné majitele klavíru Petrof patří známé osobnosti jako např. Paul Mc Cartney, Mariah Carey, Bill Gates, Colleen Lee nebo Billie Eilish. Bratři Havlíčkovi kvůli pracovnímu vytížení oslovili přítomné partnery prostřednictvím video zdravice. Karel Havlíček je nejen absolutní špičkou českého hudebního trhu, ale v Los Angeles spolupracuje i s hollywoodskými hvězdami. Vydal dvě sólová alba. Letos plánuje koncerty s živým orchestrem k albu SPOKEN (2021), kterému dominuje klavír. Přestože se narodil v Praze, většinu svého dospělého života tráví v Los Angeles. Maxim se věnuje výtvarnému umění, jeho díla vystavuje po celém světě. Navzdory tisícům kilometrů, které bratry dělí, neustále vytvářejí nové umělecké projekty, kde kreativně kombinují hudbu s malbou, živá vystoupení s uměleckými vernisážemi a sdílejí svůj talent napříč žánry. Kvalitu nástroje a jeho dlouhodobou tradici podtrhli ve svých projevech i Basilios Strmec a Glen Treibitz. Samotný koncert byl v podání absolventa klavíru na University of California Los Angeles Vladimira Khomyakova.

Výjimečná byla i skutečnost, že si hosté po skončení koncertu mohli pianino osobně vyzkoušet. Akci skvěle doplnilo občerstvení z českých firem působících v Kalifornii.

Akci, kterou jsme organizovali v koordinaci se zástupci firmy PETROF a Asociací výrobců hudebních nástrojů pomohla k rozšíření distribuční sítě, získání nových obchodních kontaktů, navázání spolupráce a posílení povědomí o značce Petrof a obecně k rozšíření povědomí o české kultuře v Los Angeles.

Zpracovala: Jana Přikrylová, ekonomická diplomatka GK Los Angeles

Petrof

Petrof


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688