senat.cz (Senát PČR)
Ze světa  |  04.12.2023 15:38:00

Česká parlamentní delegace podpořila Izrael v boji s terorismem, v zemi jednala s předsedou Knesetu i navštívila teroristy zasažené kibucy

Česká parlamentní delegace podpořila Izrael v boji s terorismem, v zemi jednala s předsedou Knesetu i navštívila teroristy zasažené kibucy (04.12.2023)

4. prosince, Izrael. Předseda Senátu Miloš Vystrčil dnes společně s předsedkyní Poslanecké sněmovny navštívili Izrael. Vyjádřili tím podporu židovskému státu v boji s terorismem. Parlamentní delegace přijela na jednodenní návštěvu na pozvání předsedy izraelského Knesetu Amira Ochany. Oba předsedové v zemi mimo jiné navštívili dva kibucy, kde 7. října zaútočili teroristé z hnutí Hamás proti izraelským civilistům.

Kibuc Kfar Azza

Kibuc Kfar Azza

„V kibucu Kfar Azza jsme na vlastní oči viděli, čeho jsou teroristé schopni. I po dvou měsících je nyní již opuštěná vesnice plná míst, z nichž běhá mráz po zádech. Mluvili jsme s přeživšími, s těmi, kteří jako první pomáhali na místě i s těmi, kteří dodnes identifikují těla obětí. Jsem velmi rád, že Česká republika stojí na straně Izraele a podporuje jeho obranyschopnost a jeho boj proti terorismu. Izrael je příkladem toho, jak se může země hrdinně bránit, i když to není jednoduché,“ řekl předseda Senátu Miloš Vystrčil.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová k cestě uvedla: „Země, která je s námi historicky spjata a mnohokrát nám pomohla, když jsme potřebovali, teď potřebuje nás. Od počátku svého vzniku musí židovský stát obhajovat svou existenci a v tomto boji má plnou podporu České republiky. Pokud totiž nenávist necháme vyhrát na jednom místě, rychle se dostane na další a časem jí budeme muset čelit všichni. Nemůžeme proto přihlížet bezpráví, nemůžeme nechat bez povšimnutí šířící se vlnu antisemitismu a nemůžeme nechat vyhrát teroristickou propagandu nad pravdou. Jsme a budeme s Izraelem tak dlouho, jak to bude situace vyžadovat.“

Česká parlamentní delegace navštívila kibucy Kfar Azza a Be’eri, na jejichž obyvatele zaútočili teroristé z hnutí Hamás letos 7. října. Na programu byla též návštěva zraněných vojáků v nemocnici Ichilov a pracovní jednání s předsedou izraelského Knesetu Amirem Ochanou a předsedou Zahraničního a obranného výboru Knesetu Juli Edelsteinem.

Na závěr cesty se oba čeští předsedové setkali se zaměstnanci českého velvyslanectví v Tel Avivu.

 

Andrea Kubová, 04.12.2023






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688