zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  24.11.2023 15:32:00

Evropská jazyková cena Label putovala do Zlína

ZlínEvropská komise ocenila inovativní vzdělávací projekty. Mezi jedenácti školami, které převzaly letos ceny za své inovativní počiny v oblasti vzdělávání, bylo i Gymnázium Zlín-Lesní čtvrť. Za projekt Létající lektor francouzského jazyka získalo Evropskou jazykovou cenou Label 2023. Unikátní projekt se za podpory města Zlína, Zlínského kraje a spolku Regioprotokol podařilo gymnáziu úspěšně uvést do praxe již v několika školách v regionu.

„Nápad Gymnázia Zlín-Lesní čtvrť, zapojit rodilou mluvčí do výuky francouzštiny, dnes úspěšně funguje již v šesti školách. Přítomnost rodilé mluvčí ve výuce se velmi osvědčila. Pro žáky je vyučování atraktivnější a efektivnější. Získávají lepší komunikační dovednosti a výslovnost. V praxi úspěšný zlínský projekt a zkušenosti teď mohou využít i další školy, které by měly o tento způsob výuky zájem. K získání prestižní ceny pedagogům z gymnázia blahopřeji,“ sdělila náměstkyně primátora města Zlína Martina Hladíková.

Evropská jazyková cena Label je aktivitou Evropské komise pro podporu výjimečných a inovativních projektů v oblasti jazykového vzdělávání, a je udělována letos již po dvacáté druhé. Jejím cílem je podporovat kvalitní inovační projekty, motivovat a inspirovat další učitele k využívání inovativních postupů ve výuce jazyků a zvýšit motivovanost žáků ke studiu cizích jazyků. Zapojit se mohou nejrůznější vzdělávací instituce od jazykových škol, neziskových organizací přes mateřské, základní, střední školy a gymnázia, po vysoké školy.

Mám upřímnou radost ze získání prestižní Evropské jazykové ceny LABEL! Je to motivující a zavazující okamžik do další kvalitní výuky francouzštiny. Ještě větší radost pak mám ze skutečnosti, že se projekt Létající lektor francouzského jazyka podařilo ve Zlínském kraji uskutečnit, a že i letos v realizaci tohoto originálního konceptu pokračujeme," sdělila Iva Adámková, hlavní koordinátorka projektu z Gymnázia Zlín-Lesní čtvrť.

Slavnostní předávání ocenění Evropské komise zástupcům škol se uskutečnilo 16. listopadu 2023 v Kaiserštejnském paláci v Praze. Čtyři školy obdržely Evropskou cenu za inovativní výuku (European Innovative Teaching Award) udělovanou projektům Erasmus+ z oblasti školního vzdělávání a odborného vzdělávání a přípravy. Dalších sedm škol, mezi něž se zařadilo i zlínské gymnázium z Lesní čtvrti, získalo Evropskou jazykovou cenu Label, která ve svém, již 22. ročníku oceňuje aktivity z oblasti jazykového vzdělávání. Od loňského roku je cena Label udělována ve dvou kategoriích – v kategorii projektů Erasmus+ a v kategorii ostatních inovativních projektů.

Jako první zahraniční lektorka ve školách ve Zlínském kraji působila Eileen Elisabeth Lacey, která do Zlína přišla z tropického ostrova Réunion. Nyní ji vystřídala další rodilá mluvčí Hasna Boussaha, tentokrát z francouzského města Romans-sur-Isere, které je jedním z partnerských měst Zlína.

Výraznou podporu inovativnímu projektu tzv. létajícího lektora či lektorky a jeho tvůrcům poskytla v prvopočátku realizace i bývalá náměstkyně primátora města Zlína Kateřina Francová.

Více o Evropské komisi na: https://commission.europa.eu/, informace o Gymnáziu Zlín-Lesní čtvrť na: www.gymzl.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688