Export (export.cz)
Export  |  21.11.2023 13:26:00

Česko se pro Kuvajťany stává atraktivní destinací (Visit Czechia)

Česko se pro Kuvajťany stává atraktivní turistickou destinací. Incomingový cestovní ruch z Kuvajtu každoročně narůstá. Profesionální propagace a pestrá nabídka, například v lázeňství, k tomu významně přispívají a lákají stále více kuvajtských turistů. Potvrdila to dvoudenní akce „Visit Czechia GCC Roadshow 2023“ zaměřená na podporu incomingového cestovního ruchu, která se v Kuvajtu uskutečnila na přelomu října a listopadu.

Lví podíl na rozvoji cestovního ruchu má zavedení přímé linky mezi Kuvajtem a Prahou. Ilustrační foto: Shutterstock

Dvoudenní akce „Visit Czechia GCC Roadshow 2023“, spoluorganizovaná agenturou CzechTourism a Velvyslanectvím ČR v Kuvajtu, letos proběhla již podruhé v řadě a zaznamenala rekordní účast. Prezentaci Česka, zaměřenou na oblast lázeňství a rehabilitace, navštívilo více než 70 odborníků z řad turistických operátorů, cestovních kanceláří, zástupců VFS Global, kteří asistují při zpracování vízových žádostí, a představitelů kuvajtské letecké společnosti Jazeera Airways. Na roadshow byl evidentní zvýšený zájem o Česko a o nabídku této destinace v Kuvajtu.

PŘÍMÉ LETECKÉ SPOJENÍ

Lví podíl na meziročním nárůstu turistických návštěv Česka má zavedení přímého leteckého spojení mezi Kuwait City a Prahou. Kuvajtská letecká společnost Jazeera Airways otevřela sezónní přímou linku poprvé v loňském roce. Letos bylo letecké spojení pro velký úspěch obnoveno. Od června do září přepravila Jazeera Airways na 3 500 pasažérů, cestujících mezi Českem a Kuvajtem, v rámci 24 letů. Lety, které zkracují dobu cestování na pět hodin, byly provozovány první dva roky dvakrát týdně.

V nadcházející sezóně bude Jazeera Airways lítat již třikrát týdně. Posílení frekvence přímého spojení reálně zvýší počet přijíždějících a znásobí tak potenciál pro české provozovatele v oblasti HORECA (hotely, restaurace, kavárny), lázeňství, rehabilitačních, zdravotnických a dalších luxusních služeb. Zároveň otevře dveře a posílí příležitosti pro české exportéry a poskytovatele služeb.

FOTOGALERIE

 

Foto: Velvyslanectví ČR v Kuvajtu

MÍRNÉ ČESKÉ KLIMA

Kuvajťané obvykle tráví celou letní sezónu v zahraničí. Teploty v Kuvajtu v tomto období často přesahují 50 stupňů Celsia a české mírné klima jim proto vyhovuje. Cestují společně s početnou rodinou, přičemž délka přenocování a denní útrata bývá nadprůměrná. Kuvajt se řadí mezi nejbohatší země světa dle HDP na obyvatele a Kuvajťané disponují vysokou kupní silou. Kuvajťané milují nakupování a zejména v zahraničí využívají širšího spektra luxusního zboží. Oceňují pestrou škálu služeb na té nejvyšší úrovni a kompletní balíčky zajišťující nadstandardní péči od A do Z.

NEJEN LÁZNĚ

Česko má navíc na čem stavět. Má v Kuvajtu vybudovanou historickou stopu, jelikož již v 70. letech dokázalo zaujmout svými lázněmi. Téměř každý Kuvajťan zná Teplice nebo Karlovy Vary.

Velký potenciál skýtají i další, nejen lázeňské, destinace. Příroda, lesy, lov, koně, zámky, sokolnictví a další atrakce, jež se mohou stát neodolatelným lákadlem pro návštěvníky z této bohaté země. Vzhledem ke krásám naší země a silnému cestovatelskému apetitu kuvajtských občanů má Česko reálnou šanci, aby se plnohodnotně zařadilo na seznam top evropských turistických destinací.

Tereza Valášková, ekonomická diplomatka, Velvyslanectví ČR v Kuvajtu

Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688