pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  21.11.2023 00:00:00

Oprava silnice z Třemošnice do Ronova nad Doubravou je opět o krok blíž - modernizace silnice II/337 - úsek dlouhý 4,3 kilometru opraví za 131,7 milionů korun včetně DPH

Pardubický kraj pokračuje v přípravách modernizace silnice II/337 ze Třemošnice do Ronova nad Doubravou směrem na Středočeský kraj. Krajští radní na svém pondělním jednání schválili výběr dodavatele, který 4,3 kilometru dlouhý úsek opraví za 131,7 milionů korun včetně DPH, což je o více jak 60 milionů korun nižší částka, než byla předpokládaná hodnota.

„Poměrně frekventovanou silnici II/337 ze Seče přes Třemošnici a Ronov nad Doubravou až po hranici se Středočeským krajem jsme rozdělili na několik samostatných etap. V loňském roce jsme pak za 181 milionů korun včetně daně dokončili modernizaci silnice II/337 ze Seče do Třemošnice. Jedná se o osm kilometrů dlouhý úsek na trase Seč, Kraskov, Podhradí a Třemošnice, kde končí na křižovatce se silnicí III/33741. Nyní chceme dle předchozích slibů pokračovat ze Třemošnice do Ronova nad Doubravou. Jedná se o 4,3 kilometrů dlouhý úsek včetně průtahu samotným městem, což považuji za důležité, protože silnice prochází centrem Ronova a je opravdu ve špatném stavu. Vysoutěžená cena činí 131,7 milionu korun včetně DPH,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Vzhledem k tomu, že se jedná o projekt, na který kraj žádá dotaci z evropských fondů, je tomu přizpůsoben i rozsah stavebních prací. „Budou kompletně vyfrézovány asfaltové vrstvy, obnovíme svislé a vodorovné dopravní značení, upravíme příkopy a zajistíme správné odvodnění komunikace. Součástí je také řešení náhradní výsadby,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš. „Naším cílem je, aby byla komunikace nejen opravená z hlediska stavebně-technického stavu, ale byla také bezpečnější z hlediska dopravy jako takové, protože se jedná o poměrně zatěžovaný úsek směrem na Čáslav ve Středočeském kraji,“ doplnil Michal Kortyš.

Výběrového řízení na dodavatele stavby se zúčastnilo devět subjektů. Jediným kritériem byla v tomto případě cena. „Ukazuje se, že stavební trh s začal pohybovat, o čemž svědčí, že se nám do výběrového řízení přihlásilo devět subjektů, a to včetně velkých hráčů na stavebním trhu. Předpokládaná hodnota díla byla dle projektové dokumentace 195,8 milionu korun včetně daně a nabídky se nám pohybovaly ve všech případech velmi výrazně pod touto hranicí. Výsledná částka je pak o více jak 60 milionů nižší, což je velmi dobrý signál i z hlediska dalších plánovaných staveb,“ sdělil náměstek hejtman pro oblast investic Roman Línek.

Předpokladem realizace projektu je získání evropské dotace. „Na konci září jsme podali kompletní žádost v rámci Integrovaného regionálního operačního programu a pevně věříme, že budeme stejně jako v mnoha předchozích případech ve vícezdrojovém financování úspěšní. Předpokládáme, že bychom na uznatelné náklady stavby mohli získat částku přesahující 130 milionů korun,“ sdělil radní pro evropské fondy a regionální rozvoj Ladislav Valtr.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688