Krnov (krnov.cz)
Z regionů  |  14.11.2023 12:49:00

Oprava vozovky omezí i pěší dopravu

 

 
 

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ČR zahájí v pondělí 20. listopadu opravu komunikací první třídy v Krnově. Nový povrch dostane vozovka v celé délce Jesenické ulice, od výjezdu z kruhového objezdu u Alberta po křižovatku u atletického stadionu, a také část komunikace v Petrovické ulici od křižovatky s Jesenickou ulicí po železniční přejezd. Práce by měly skončit 5. prosince. Za opravu cesty v celkové délce 752 metrů ŘSD zaplatí 6,3 milionu korun bez DPH, zhotovitelem je firma Silnice Morava.

Stavba je rozdělena do dvou etap a bude ji doprovázet úplná uzavírka silnice I/45 v daných úsecích. Od 20. do 26. listopadu bude zcela uzavřena Jesenická ulice, stejně jako všechny přechody pro chodce a křížení s ulicemi Budovatelů a Petrovická. Následovat bude úplná uzavírka Petrovické ulice včetně křížení s ulicí Rooseveltova, a to od 27. listopadu do 5. prosince. Průjezd bude umožněn pouze vozidlům stavby a integrovaného záchranného systému. Objízdné trasy budou značeny. Obyvatelé nemovitostí přiléhajících k uzavřené komunikaci má zhotovitel informovat o dopravních změnách minimálně sedm dní předem prostřednictvím letáků vhozených do schránek.

Stavba ovlivní provoz spojů městské hromadné dopravy. „Všechny linky, kterých se uzavírka dotkne, budou využívat objízdné trasy. Navíc po celou dobu opravy, tedy od 20. listopadu do 5. prosince, nebudou obsluhovány zastávky MHD Rooseveltova a U stadionů. Podle sdělení dopravce není možné říci, jaké zpoždění bude objízdná trasa generovat, ale ke zpoždění spojů docházet bude. Výlukové jízdní řády přesto nechystá,“ uvedla Kateřina Peterková z oboru organizačního.

Ředitelství silnic a dálnic mělo původně záměr opravovat vozovku v celé délce plánované opravy. Město Krnov, které bylo účastníkem řízení, s tím ale nesouhlasilo a požadovalo stavbu rozdělit do dvou etap, aby byla zachována alespoň částečná průjezdnost v některých ulicích. Důvodem opravy vozovky je nejen odstranění závad ohrožujících bezpečnost silničního provozu. Je to podmínka města Krnova pro převzetí komunikace do svého majetku. Až se tak stane, bude zde mít možnost řešit mimo jiné pěší a cyklistickou dopravu ve směru ke koupališti nebo křižovatku u atletického stadionu.

DŮLEŽITÉ INFORMACE

Uzavírka Jesenické: 20.-26. 11. - uzavření všech přechodů pro chodce, náhradní pěší trasa je vyznačena na plánku (nutné obejít celou ulici, tzn. kolem brány atletického stadionu nebo kolem kruhového objezdu u hotelu Praha).

Uzavírka Petrovické: 27. 11.-5. 12. - doporučený pěší přístup do sportovního areálu (zimní a fotbalový stadion) je od centra města uličkou mezi tenisovými kurty, parkoviště u sportovišť nebudou k dispozici, zastávka MHD nebude obsluhována. Prosíme, dopravujte se v tomto týdnu na sportoviště doporučenou trasou.

Objízdné trasy pro vozidla: Na obrázcích najdete objízdné trasy pro běžná vozidla stanovené investorem . Každý řidič si samozřejmě může zvolit "vlastní trasu" dle potřeby. Vozidla nad 4,1 m výšky a vozidla převážející náklad, který může způsobit znečištění vody, mají objízdné trasy odlišné .

Jesenická uzavírka pěší vazby Jesenická objížďka Petrovická Petrovická objížďka

 
Zodpovídá: Ing. Dita Círová
Vytvořeno / změněno: 14.11.2023 / 14.11.2023
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688