Tiskové zprávy  |  14.11.2023 11:07:37

Asociace komunitní energetiky ČR přijala dva nové členy: start-up bezDodavatele a společnost K-Businesscom

Ilustrační Business meeting

Asociace komunitní energetiky ČR rozšířila svou základnu o dva nové členy. Start-up bezDodavatele, s.r.o., se věnuje dodávání ekologické energie. Technologická společnost K-Businesscom, s.r.o., poskytuje zákazníkům end-to-end řešení. Obě firmy jsou významnou posilou v oblasti energetiky a rozvoje komunitních energetických družstev v ČR.

Asociace komunitní energetiky ČR (AKE ČR) se rozrostla. Po navázání partnerství se společností FIPALEX, s.r.o., se k ní nyní připojují dva noví členové – společnosti bezDodavatele
a K-Businesscom. Obě mají zkušenosti v energetickém oboru a jsou tak cennými partnery na cestě k rozvoji komunitní energetiky a obnovitelných zdrojů v České republice.

„Těší mě, že se naše Asociace opět rozrůstá. Obě společnosti – bezDodavatele i K-Businesscom – ve svém oboru prosperují a jsem si jista, že spolupráce v rámci AKE ČR bude velmi úspěšná,“ říká k příchodu nových členů prezidentka Asociace komunitní energetiky ČR Patrícia Čekanová. „Postupně budujeme povědomí a zázemí pro vznik energetických komunit. Jsme rádi za každého nového člena, který je odhodlán přispět k rozvoji obnovitelných zdrojů a komunitní energetiky,“ dodává.

Společnost bezDodavatele vstoupila na energetický trh v roce 2020 s cílem transformovat tradiční energetický model. Její přístup umožňuje domácnostem transparentně nakupovat elektřinu a plyn za aktuální tržní ceny, což podporuje aktivní zapojení zákazníků a producentů-spotřebitelů do energetického ekosystému. Zaměřuje se na nákup energie z obnovitelných zdrojů přímo od českých producentů. Firma také omezuje environmentální dopad tím, že podporuje projekty „uhlíkového offsetu“ Organizace spojených národů, které snižují množství CO2 ve vzduchu.

„Skrze principy a hodnoty, ke kterým se hlásíme, jež prosazujeme, realizujeme a které naši zákazníci přijímají, tvoříme přirozenou komunitu. Institucionalizace energetických komunit jako nedílné součásti nové energetiky v české legislativě nám dává příležitost nabídnout našim stávajícím i budoucím klientům další produkty a služby, které jim pomohou být soběstačnější a nezávislejší na velkých dodavatelích. Naše rozhodnutí pro členství v Asociaci komunitní energetiky ČR je proto přirozeným a logickým krokem k naplnění naší mise,“ uvedl Jan Szábo ze společnosti bezDodavatele, s.r.o.


Firma K-Businesscom, s.r.o., má více než 15 let zkušeností v oboru smart energetiky a technologiích IoT (Internet of Things). Je členem mezinárodní skupiny CANCOM, globálního poskytovatele hybridních IT služeb. Její kompetenční centrum zaměřené na energetiku, včetně vývoje specializovaných produktů, má sídlo v Praze. Společnost poskytuje komplexní služby v energetice, od dodávání hardwaru přes komunikační služby až po vyvíjení softwaru pro sběr, analýzu a zpracování dat. Má silné postavení u zákazníků v německy mluvících regionech, v poslední době však rozšiřuje svůj dosah do střední a východní Evropy.

Martin Maloš, jednatel společnosti K-businesscom, vidí ve spolupráci s AKE ČR příležitost pro oboustrannoé partnerství. „V Rakousku patříme k lídrům na poli inteligentních řešení pro energetiku, máme značné zkušenosti v oblasti komunitní energetiky, která je na tamním trhu již mnohem více rozvinutá než u nás. Jde o silný budoucí energetický trend, a proto chceme své zkušenosti a znalosti využít a přenést do České republiky. Ve spolupráci s experty z AKE ČR tak vidíme příležitost, jak naši vizi realizovat.“

Oba noví členové Asociace komunitní energetiky ČR mají cenné znalosti z oboru energetiky. Spolupráce tak slibuje přínosy pro asociaci i koncové zákazníky, kteří stojí o členství v energetické komunitě nebo její založení.

Asociace komunitní energetiky ČR

Asociace komunitní energetiky v České republice (AKE ČR) je společenství, které sdružuje příznivce decentralizace energetiky a podporuje výrobu čisté energie z obnovitelných zdrojů. AKE ČR mimo jiné spojuje energetické společnosti a vytváří energetické komunity po celé zemi. Jejím hlavním cílem je zvyšovat povědomí o možnostech využití komunitní energetiky a čisté energie z ekologických zdrojů.

Více informaci na: www.akecr.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688