Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Nové technologie  |  04.11.2023 12:27:23

Musk na síti X (Twitter) spustil nové placené účty, nejlevnější vyjde na 3 USD. Dnes má představit svou AI s názvem Grok

Sociální síť X zavedla pro uživatele dvě nové úrovně účtů - Základní (Basic) a Premium+, které tak doplnily variantu Premium. Dostupné jsou globálně, tedy i v České republice. V nadcházejících týdnech má být spuštěna také možnost, mezi tarify přecházet. Tarify se pochopitelně liší nabízenými funkcemi a samozřejmě cenou. Již Basic umožňuje publikovat delší příspěvky, následně je upravovat či rušit. Zveřejňovat lze delší videa, potažmo stahovat média na pozadí. Uživatel si v nastavení může změnit ikonu nebo motiv, případně skrýt lajky. To vše nicméně za 3 USD měsíčně, při ročním zvýhodněném předplatném za 32 USD. Pro Českou republiku byly ceny stanoveny na nekulaté cifry 67,13 , resp. 712,38 . Tedy vlastně za výhodnější směnný kurz, než se domácí měna v posledních týdnech k dolaru pohybuje.

Uživatel s předplatným Basic však nedostane příp. podíl z reklam. Nemá rovněž přístup k analýzám, potažmo k aplikacím X Pro a Media Studio. Součástí také není „modrá fajfka“ značící ověření uživatele. Ta se objeví až v případě předplatného Premium, které vyjde na 8 USD měsíčně, resp. ročně 84 USD. Čeští uživatelé si musí připravit 179 či 1 870 . Otevřou si tím rovněž přístup ke zmíněným analýzám, potažmo programům či příjmům z reklam.

Za nejvyšší variantu Premium+ uživatel Twitteru bude muset zaplatit měsíčně 16 USD, při zvýhodněné ročné platbě 168 USD. U nás pak 358 , potažmo 3 740 . Oproti nižším variantám předplatné umožní navíc upřednostňování odpovědí uživatele (budou mít vyšší dosah) a odstraní reklamy ze záložek “Pro vás” a “Sledující”.

Síť X spustila také novou službu s názvem „Verified Organizations“ (Ověřené organizace), což je služba pro podniky, vlády a neziskové organizace, která obsahuje zlatý nebo šedý kontrolní štítek, partnerské odznaky, prémiovou podporu, ochranu proti vydávání se za někoho jiného a další funkce. Prostřednictvím služby „Verified Organizations“ mohou organizace ke svému účtu také přidružit další účty. Ty obdrží štítek s obrázkem z profilového obrázku organizace. V rámci hlavního předplatného získávají služby tarifu Premium+.

Muskův startup xAI v sobotu představí svůj první model umělé inteligence

Dnes se má vybraná skupina osob dočkat představení první verze chatu umělé inteligence od xAI s názvem Grok. A nebyl by to Elon Musk, aby dílo předem nevychválil. Na síti X uvedl: „V některých důležitých ohledech je to to nejlepší, co v současnosti existuje.“

Grok má mít přístup k informacím v reálném čase prostřednictvím platformy X, což tedy má být právě zásadní výhodou oproti jiným modelům. Jak Musk dále uvedl: „Je také založen & miluje sarkasmus. Netuším, kdo ho mohl takto vést 🤷‍♂️🤣“. Ve svých odpovědích má disponovat i „trochou humoru“. Musk to prakticky představuje ve svém tweetu ohledně dotazu pro daný chat k výrobě kokainu.

 

A cílem není nic jiného, že chat s umělou inteligencí implementovat na síť X. Po odladění současné beta verze má být dle Muska k dispozici právě uživatelům s nejdražším předplatným Premium+.

Jiří Zendulka

V oblasti financí se Jiří Zendulka pohybuje od dob kupónové privatizace, takže již 30 let. Pracoval na různých pozicích u obchodníků s cennými papíry, aby u nich následně zakotvil především jako analytik. Dlouhodobě své názory prezentuje ve sdělovacích prostředcích. Vyznavač tradičních hodnot kapitalismu, resp. naopak kritik většiny nestandardních zásahů do ekonomik ze strany vlád a centrálních bank.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688