Redakce (Kurzy.cz)
Z regionů  |  31.10.2023 13:14:00

Nemocnice Neratovice a Nemocnice Mělník budou poskytovat zdravotní péči pod hlavičkou společné právnické entity

Nemocnice Mělník, kterou provozuje společnost Mělnická zdravotní, a. s., a Nemocnice Neratovice, kterou provozuje společnost ALMEDA, a. s., vytvoří v průběhu roku 2024 jednu společnou právnickou entitu. Tato fúze spojí dvě významné zdravotnické instituce v mělnické oblasti a posílí regionální zdravotnický systém.
Nemocnice Neratovice a Nemocnice Mělník budou nadále poskytovat péči ve stávajících prostorách a v komunikaci budou používat značku „Nemocnice Neratovice“ a „Nemocnice Mělník“ tak jako doposud. Společnost bude také nadále patřit do skupiny VAMED MEDITERRA a.s. tak, jako do této chvíle.

„Tato fúze posílí naši pozici předního poskytovatele zdravotní péče v regionu a umožní nám pružněji reagovat na potřeby pacientů v Mělníku, Neratovicích a okolních obcích a nadále jim poskytovat vysoce kvalitní zdravotní péči. Sloučení pod jednu právnickou entitu nám umožní mimo jiné i optimalizovat administrativní procesy, což povede ke zvýšení efektivity. Získáme tak zdroje, které budeme moci investovat do zlepšení vybavení a modernizace obou nemocnic, zároveň budeme schopni rozšířit spektrum zdravotnických služeb pro naše pacienty,“ uvádí Dr. Jochen Sagadin, CEO a předseda představenstva skupiny VAMED MEDITERRA.

Spojením se píše nová budoucnost pro Nemocnici Neratovice a Nemocnici Mělník, které dále půjdou ruku v ruce.

„Pro pacienty, ke kterým cítíme náš závazek především, je to dobrá zpráva. Je to ale i dobrá zpráva pro naše zaměstnance, neboť administrativní propojení nemocnic umožní ještě užší spolupráci než doposud a také přinese více příležitostí k profesnímu rozvoji. Staneme se tak ještě stabilnějším zaměstnavatelem, což je v dnešní době nedostatku zdravotnického personálu a jeho koncentraci do větších nemocnic zásadní. Tímto spojením se díváme hlavně do budoucnosti. Vidíme, že trend koncentrace péče do větších celků je do budoucna nevyhnutelný, de facto se již děje. Tento krok je dobrým řešením pro naše pacienty, budeme tak totiž moci pokračovat v naší dlouholeté tradici poskytování špičkové zdravotní péče a inovací v oblasti zdravotnictví v regionu tak, jak jsou zvyklí, a ještě lépe, “ dodává Ing. Karel Kantor, člen představenstva a New Business Development Officer skupiny VAMED MEDITERRA.





Kontakt pro další informace

PhDr. Petra Plutnarová
Tisková mluvčí VAMED MEDITERRA a.s.
tel: +420 734 781 692
e-mail: petra.plutnarova@mediterra.cz




O skupině VAMED MEDITERRA
Skupina VAMED MEDITERRA je členem nadnárodního holdingu VAMED, který je předním globálním poskytovatelem celé řady služeb pro nemocnice a další zdravotnická a lázeňská zařízení ve světě
od výstavby nemocnic až po celkové provozní řízení takových zařízení. Historie holdingu VAMED sahá až do roku 1982 a v současnosti působí v mnoha zemích světa.

VAMED MEDITERRA provozuje v České republice celkem sedm zdravotnických zařízení a také Soukromou střední zdravotnickou školu na Mělnicku. Za dobu působení skupiny získaly její jednotlivé nemocnice a kliniky řadu prestižních ocenění a certifikací, ať už za finanční stabilitu či za pozitivní hodnocení pacientů.
 

 
 
 
Zodpovídá: Bc. Alena Matějčková
Vytvořeno / změněno: 31.10.2023 / 31.10.2023

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688