Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  19.10.2023 08:33:00

Nový dotační systém Středočeského kraje zefektivní správu žádostí o dotace

Radní na svém dnešním zasedání rozhodli o vyhlášení nadlimitní zakázky k realizaci a zajištění provozu informačního systému pro přidělování dotací z dotačních titulů, současný systém neodpovídá aktuálním standardům a technickým požadavkům.

Kraj od roku 2009 používá aplikaci „eDotace“ k příjmu žádostí o dotace z krajských dotačních titulů, ta však již nesplňuje požadavky na některé funkcionality a zejména na digitalizaci služeb, jako je například integrace do veřejných registrů a automatické ověřování subjektů. Aplikace také neposkytuje dostatečnou zpětnou vazbu pro uživatele a neumožňuje jednoduchou opravu drobných změn.

Cílem veřejné zakázky je vytvoření nového systému, který bude splňovat aktuální potřeby a požadavky na digitalizaci, ale také zjednoduší a zrychlí proces registrace, tvorby a schvalování žádosti o dotace. „Vzhledem k tomu, že u současné aplikace eDotace jsou změny na požadavky již neřešitelné či řešitelné jen obtížně, je pro chod Krajského úřadu a efektivní zpracovávání žádostí o dotace nový informační systém nezbytný. Naším cílem je především to, aby všem stranám byla usnadněna práce a celý proces byl urychlen,“ doplnil náměstek pro oblast dotací a financí Michael Kašpar.

Díky využití digitální identity občana, datových schránek a elektronických podpisů bude moct žadatel komunikovat a celou žádost spravovat plně elektronicky. Využití grafické šablony Designsystém GOV, automatizované exporty otevřených dat či zpětné vyúčtování žádosti je jen rychlý výčet novinek, které žadatele čekají.“ říká Tomáš Zmuda, předseda Komise pro ICT a digitalizaci.

Celkem by nový systém měl vyjít maximálně na 1,8 milionů korun bez DPH. Po dobu 60 měsíců od zhotovení nového softwaru také dodavatel zajistí podporu systému a jeho údržbu do cca 4 mil. . Na následný rozvoj systému dle potřeby a požadavků krajského úřadu bude připravena částka cca 10,8 mil. , která se však nemusí využít.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688