Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Investice  |  19.10.2023 14:15:40

Pro nejlepší investiční rady dorazte v listopadu na Pražský Hrad na Global Investment Summit Autumn (GIS)

Inspirativní přednášky více než 50 předních českých investorů, investiční tipy, panelové diskuse s osobnostmi finanční scény i networking – to vše nabídne Global Investment Summit AUTUMN (GIS) , který se uskuteční už 2. listopadu v jedinečných prostorách Martinického paláce na Pražském hradě.

Na akci, která očekává přes 500 účastníků a více než 50 tisíc online diváků vystoupí například legendární investor Mark Mobius ( 87). Další potvr zenou mezinárodní hvězdou je známý profesor behaviorální ekonomie a psychologie Dan Ariely z americké univerzity Duke či Ben Laidler, analytik a stratég pro globální trhy ze společnosti eToro. Z českých řečníků si diváci budou moci poslechnout například Miroslava Singera, Danu Bérovou, Dominika Stroukala, Kateřinu Zychovou, Libora Váku či Michala Skořepu a mnoho dalších.

Mark Mobius se dlouhodobě orientuje zejména na rozvíjející se trhy, a proto aktuálně nejvíce věří těmto trhům zejména v Asii a všechny své zainvestované peníze má mimo americký trh. Letos v rozhovorech pro média opakovaně vyzdvihl potenciál Indie s 1,4 miliardou hlavně mladých lidí, která tvoří největší část jeho portfolia. Mezi další zajímavé trhy počítá Jižní Koreu, Jihoafrickou republiku nebo Tchaj-wan.

Mark Mobius strávil více než tři dekády ve firmě Franklin Templeton a během této doby pomohl fondu Templeton Emerging Markets Group vyrůst ze 100 milionů dolarů na více než 40 miliard. Specializoval se právě na rozvíjející se trhy a procestoval více než stovku zemí. Na konferenci představit svou poslední knihu The Inflation Myth And The Wonderful World Of Deflation. Návštěvníci konference se mohou těšit na exkluzivní formát, v jehož rámci bude legendu zpovídat bývalý guvernér České národní banky (ČNB) a nyní hlavní ekonom společnosti Generali Miroslav Singer. Mark Mobius už během tohoto týdne vystoupil v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS, kde varoval, že další finanční krize je nevyhnutelná. (video v článku ZDE )

Miroslav Singer se jako řečník představí už v první panelové diskuzi na téma řítíme se do recese? „Budu hovořit o tom, jak se proměnil svět a co to znamená pro nejdůležitější hodnotu v ekonomice, tedy úrokovou míru a cenu peněz, od čeho se odvíjí cena všeho ostatního, co finanční investory zajímá,“ zve návštěvníky bývalý guvernér ČNB. Podle něj v následujících pěti letech zažijeme velký růst produktivity plynoucí z umělé inteligence a další stupeň digitalizace. Na konci roku podle něj zažijeme asi kvůli konci podpory energií mírný nárůst inflace. Umí si ale představit, že by ČNB už na na dalším zasedání bude zvažovat pokles sazeb. A proč se podle něj vyplatí přijít na GIS 2023?

„Na GIS jsem byl minule a zůstal jsem i po svém vystoupení několik dalších bloků. Tato konference má v sobě výraznou energii. Je dobře strukturovaná, aby na sebe věci navazovaly,“ dodal Miroslav Singer. (post s videem Miroslava Singera ZDE )

Mezi další potvrzené spíkry patří světová hvězda behaviorální ekonomie a psychologie Dan Ariely . Také on představí svou nejnovější knihu Misbelief: What Makes Rational People Believe Irrational Things. „Příběh knihy začal mou vlastní zkušeností, když jsem se stal terčem konspiračních teorií. Ovšem brzy se z toho stal fenomén, který ovlivňuje každého z nás,“ uvedl Dan Ariely.

Tehdy se psal rok 2020 a jedna ze známých mu poslala odkazy, kde ležel na fotografii zraněný v nemocničním pokoji. Odkazy byly doplněny o informace, že kvůli svému zranění nenávidí zdravé lidi a tak se přidal k Billu Gatesovi a Iluminátům a společně stvořili virus covid a následnou pandemii. „Ten den začala cesta, která měla několik etap. V první fázi jsem se snažil bránit. Během druhé etapy jsem pochopil, že selžu. Konečně přišla dlouhá zhruba dvouletá fáze snahy pochopit psychologii, která vede lidi k tomu, že přijímané pravdy berou s nedůvěrou, a naopak se raději chopí konspiračních teorií,“ dodal Dan Ariely.

Třetí mezinárodní hvězdou bude Ben Laidler , analytik a stratég pro globální trhy ze společnosti eToro, který má více než 25 let zkušeností s globálním investičním výzkumem. Věnoval se mu například ve firmách HSBC v New Yorku, JP Morgan, UBS nebo Rothschild.

„Podařilo se nám zajistit pestrou paletu vystupujících odborníků. Na konferenci se českému publiku představí legendární Mark Mobius, který se podělí o své dlouholeté zkušenosti stejně jako známá jména české investiční a finanční scény. Svět investic je bohatý a věřím, že v programu si každý najde své, ať s investicemi teprve začíná nebo patří mezi zkušenější investory,“ říká Jan Novotný, hlavní organizátor summitu.

Nabitý program s mnoha tematickými bloky

V průběhu celého dne se mohou návštěvníci a diváci těšit na sedm hlavních bloků a řadu samostatných přednášek. Účastníci se budou moci před zahájením summitu a po celou dobu jeho trvání propojovat prostřednictvím online networkingové aplikace od společnosti Happenee.

V první části se budou vybraní tuzemští ekonomové zaobírat s oučasnou makroekonomickou situací, jejím výhledem, možným scénářem vývoje i riziky a také tím, jakou roli hraje měnová a fiskální politika v oživení hospodářství a tlumení inflace . “Pro účastníky akce by mohlo být zajímavé se podívat na investiční prostředí v Česku z dlouhodobějšího pohledu. Položit si otázku, jestli je ČR zajímavou investiční destinací. Existují indikátory, které dávají jasnou

odpověď, ale jaké to jsou a zda bude odpověď optimistická si nechám až do panelu,” uvedl ekonom České spořitelny Michal Skořepa. (více v příspěvku ZDE ).

Druhý blok zaměřený na investice nabídne tipy k získání finanční nezávislosti, což je téma, které i s ohledem na vývoj penzijního systému, nabírá na stále větší důležitosti. Panel odborníků přinese pohled na dlouhodobé budování portfolia i konkrétní investiční tipy a nejlepší strategie či segment ESG investic.

„Těším se, že budu vystupovat na panelu o tom, jak investovat, protože tím žiju dnes a denně. Překvapilo mě, kdo všechno bude na summitu. Vidět bývalého guvernéra ČNB povídat si s panem Mobiusem o investování do rozvíjejících se trhů, na to se sám velice těším. Z domácí scény se objeví naprostá špička, možnost položit jim otázky a potkat se s nimi v kuloárech je skvělá,“ popisuje zakladatel společnosti EnCor Wealth Management Lubor Žalman. (více v příspěvku ZDE )

Třetí část pak bude věnována příležitostem v obchodování, technickou i fundamentální analýzu i risk management při tradingu. V tomto bloku se budou řečníci věnovat především tradingu ropy, cenných kovů, Forexu či akciím. V dalším bloku prozradí realitní investor Libor Váka jak najít a nakupovat nemovitosti pod cenou, další část programu pak zahrnuje výhody a nástrahy investování do nemovitostí v zahraničí nebo oblast investic do zemědělské půdy a ekologických farem.

Finfluenceři a soutěž startupů

Zajímavý vhled do finančního světa z jiné perspektivy nabídne panel s takzvanými finfluencery. Kdo jsou, co stálo za expanzí jejich vlivu a proč dává smysl analyzovat jej stejně jako firmu nebo akcii? Na to odpoví známé osobnosti z finančního světa, které jsou na sociálních sítích aktivní. A celý informačně naplněný den poté zakončí startupová soutěž Startup Validation Contest, v níž začínající startupisté předvedou, jak zvládli jednu z nejkritičtějších části rozjezdu – validaci svého byznysu . A celý večer zakončí slavnostní galavečeře pro partnery v okouzlujících kulisách Martinického paláce na Pražském hradě.

„Ambicí akce je zprostředkovat náhled na komplexní svět investic, pomoci jin získat inspiraci i znalosti k tomu být dlouhodobě úspěšnými investory, ať už je zajímají akcie, fondy nebo nemovitosti. Věřím, že zážitek z akce umocní návštěvníkům i jedinečnost prostor v těsné blízkosti Pražského hradu,“ dodává Jan Novotný.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688