mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  10.10.2023 17:19:00

Colt CZ Group prezentovala další plány po úspěšné akvizici

Colt CZ Group prezentovala další plány po úspěšné akvizici

10.10.2023 / 17:12 | Aktualizováno: 10.10.2023 / 17:19

Delegace prezidenta České republiky Petra Pavla a ministra zahraničních věcí Jana Lipavského se na závěr pracovní návštevy u příležitosti zahájení Valného shromáždění OSN zajela podívat do Hartfordu (Connecticut), kde sídlí zbrojovka Colt, patřící do skupiny s českými kořeny Colt CZ Group.

Prezidenta České republiky Petra Pavla dne 22. září 2023 v Hartfordu přivítal Jan Drahota, předseda představenstva Colt CZ Group, slovy: “Těší nás, že jsme mohli prezidentu republiky představit konkrétní výsledky transatlantické spolupráce českého a amerického obranného průmyslu právě v závodu Colt v Connecticutu”.

Colt CZ Group se po akvizici ikonického amerického výrobce Colt v roce 2021 stala globálním hráčem v oblasti ručních palných zbraní. Skupina získala 100% podíl v Coltu za částku 220 milionů dolarů v hotovosti a dále za 1 098 620 kusů nově vydaných kmenových akcií. Skupina Colt CZ celkem zaměstnává více než 2000 lidí ve svých výrobních závodech v Česku, USA, Kanadě, Švédsku, Švýcarsku a Maďarsku. Skupina Colt CZ Group prodala v roce 2022 téměř 700 tisíc kusů zbraní a dosáhla výnosů v hodnotě 14,6 mld korun.

Prezident Petr Pavel si na vlastní oči prohlédl výrobu v závodu Coltu ve West Hartfordu, kde pracuje přibližně 350 zaměstnanců. Pan prezident okomentoval návštěvu slovy: „Vidím v tom obrovský příklad toho, jak u nás vzniká nejenom technologická základna, ale i kapitál, který je schopen přebírat i tak známé značky, jako je Colt, a postupně dostávat Českou republiku na světové trhy.“

Akvizice přinesla synergie

Představitelé Colt CZ Group ve své prezentaci pro delegaci českého prezidenta a ministra zahraničí zdůraznili, že akvizice přinesla synergie v oblasti produktu, výzkumu a vývoje, obchodu, lidských zdrojů, financí a dalších aspektů.

Díky akvizici vznikla silná mezinárodní skupina. Skupina získala výrobní kapacity v USA, což byl dlouhodobý cíl. USA jsou pro skupinu Colt CZ nejdůležitějším trhem. Výnosy z prodejů v USA činily v loňském roce 7,0 mld. , což je přibližně 48% podíl na celkových výnosech.

Spojení evropského a amerického obranného průmyslu také považují za ukázku důležitosti transatlantické spolupráce, která je pro obranu západních demokratických hodnot klíčová. Vlády Česka, USA a Kanady poskytují produkty dceřiných společností Colt CZ Group ukrajinským ozbrojeným složkám v rámci aktuální materiální pomoci Ukrajině před ruskou agresí.

Historie a klíčové produkty

Legendární společnost Colt založil v 19. století Samuel Colt. Jeho revolvery se staly symbolem Divokého západu. Colt jako první zavedl sériovou výrobu a výrobní linku. Od roku 1836 stojí Colt po boku armády USA.

Colt jako součást skupiny Colt CZ Group SE nabízí platformu osvědčených pušek Colt M4 a M5, které používají armády mnoha zemí NATO, včetně armády USA. Colt své produkty nabízí i na komerčním trhu včetně legendárních pistolí 1911, pušek M4, nebo revolverů z řad Python a Anaconda.

Colt_ilustrační foto

Colt_ilustrační foto

 

 

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Ne 10:47  China's urban passenger trips jump 27.7% in 2023 China state infooffice (scio.gov.cn)
Ne 10:47  China's bond market issuances hit 7.16 trln yuan in March China state infooffice (scio.gov.cn)
Ne   3:03  A regional outbreak of severe storms with strong, potentially long-track tornadoes US National Weather Service (weather.gov)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688