Otrokovice (otrokovice.cz)
Z regionů  |  09.10.2023 16:19:00

Teplárna Otrokovice - Topná sezona začala o tři týdny později než loni

Nezvykle pozdní začátek topné sezóny hlásí Teplárna Otrokovice. Kvůli nadprůměrným teplotám byla topná sezóna zahájena až v pondělí 9. října, což je o tři týdny později než loni.
¨tehos
 

 
 

Dodavatelem tepelné energie pro vytápění a přípravu teplé vody pro více než 5 600 otrokovických domácností a řadu objektů občanské vybavenosti v Otrokovicích je Městská obchodní společnosti TEHOS. Veškerou tepelnou energii, kterou společnost rozvádí a dodává, nakupuje od Teplárny Otrokovice. TEHOS d odávky tepelné energie uskutečň uje prostřednictvím horkovodní sítě o délce více než 15 km a řídí prostřednictvím m oderních regulačních a řídicích systémů umístěných v domovních předávacích stanicích , kterých je více než 200. Ty umožňují individuálně pro každý objekt nastavit režimy pro vytápění a pro přípravu teplé vody. „V této souvislosti připomínáme odběratelům, že odpovědní zástupci jednotlivých domů mají již řadu let možnost zdarma sledovat parametry dodávky tepelné energie do svého domu včetně spotřeb tepla, a to prostřednictvím webových stránek www.tehosotrokovice.cz. Vnitřní teplotu v bytech a tedy i spotřebu tepla totiž určuje koncový odběratel. Díky technicky vyspělému systému centrálního vytápění v Otrokovicích s předávacími stanicemi umístěnými v jednotlivých domech jsme schopni plnit individuální přání a požadavky odběratelů tepla, kteří mohou například měnit nastavení doby topení, stanovovat noční útlumy topení či měnit nastavení tzv. ekvitermní křivky. Se začátkem topné sezony připomínáme také potřebu odvzdušnění radiátorů, kontrolu funkčnosti termoventilů a termohlavic na jednotlivých radiátorech,“ připomněl Tomáš Morys, jednatel městské obchodní společnosti TEHOS.

Průměrná teplota v září byla 19 stupňů, což bylo o téměř 5 stupňů více než vloni. S vytápěním se proto začalo později. „Za posledních dvacet let jsme v září netopili pouze v letech 2006 a 2009,“ poznamenal předseda představenstva Teplárny Otrokovice Petr Jeník. Teplárna Otrokovice začne v nové topné sezoně víc využívat biomasu. „Dokončili jsme přestavbu jednoho kotle za více než 200 milionů. Spolu s uhlím teď můžeme na kotli pálit až 50 procent dřevní štěpky. Obdrželi jsme také certifikát, že plníme všechna kritéria udržitelnosti při výrobě tepla a elektřiny z biomasy,“ dodal Petr Jeník. A podíl biomasy by se měl do budoucna ještě zvýšit. Teplárna nyní připravuje druhou etapu přestavby původně uhelného kotle, kde už se bude pálit pouze štěpka.

 

 

 

 

D alší informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 9.10.2023 / 9.10.2023
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688