mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  29.09.2023 17:54:00

Česká podnikatelská mise do státu Espírito Santo

Česká podnikatelská mise do státu Espírito Santo

29.09.2023 / 13:38 | Aktualizováno: 29.09.2023 / 17:54

České firmy navštívily za podpory Generálního konzulátu ČR v Sao Paulu a v doprovodu zástupce agentury CzechTrade a nové honorární konzulky ČR ve Vitórii v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie stát Espírito Santo. Cílem bylo prezentovat exportní a investiční portfólio zástupcům místní vlády, municipality, podnikatelským a gremiálním institucím a navázat přímé obchodní vztahy s místními firmami.

Delegace zahájila třídenní obchodní cestu jednáním na Federaci průmyslu státu Espírito Santo (Findes) ve Vitórii. Více než desítka českých firem (některé formou katalogové prezentace) prezentovala své výrobky a služby nejvyššímu vedení Findes reprezentované viceprezidentem této prestižní instituce Eduardem Dalla Murou de Carmou.

Projekt pokračoval velmi produktivním jednáním na úřadě viceguvernéra státu Espírito Santo v Palácio Fonte Grande ve Vitórii se státní tajemnicí pro konkurenceschopnost Rachel Freixo a výkonným státním tajemníkem pro rozvoj Ricardem Pessanhou.

Během následujícího pracovního oběda s předsedou městské bezpečnostní rady hl. města Vitórie Daytonem Dadaltem (a kandidátem na příštího prefekta hlavního města státu Espírito Santo) se čeští zástupci zajímali především o systém městských licitací a dodávek pro podnikatelské prostředí, investičních pobídek, hodnotových a dodavatelských řetězců a logistiky.

V sídle Federace obchodu a cestovního ruchu Espírito Santo (Fecomércio-ES) se uskutečnil pracovní B2B a B2G networking. České firmy zde měly možnost prezentovat svoji nabídku výrobků a služeb zástupcům podnikatelských organizací a lokálních firem. Z brazilské strany se setkání zúčastnili mj. viceprezident José Carlos Bergamin, výkonný ředitel Wagner Correa, tajemník pro oblast turistiky Jose Antonio Buffon a právní poradce Fecomércio-ES Nilton Basilio.

Fecomércio-ES vzniklo v roce 1954 a dnes sdružuje a hájí zájmy 137 tisíc firem z oblasti zahraničního obchodu a vnitřního obchodu vč. hotelů a restaurací, dále velkoobchodů, maloobchodů a cestovního ruchu. Dohromady tyto společnosti tvoří 70 % hrubého domácího produktu státu Espírito Santo a zaměstnávají téměř 800 tisíc lidí.

Speciální nabídku výrobků a pomůcek pro zdravotnictví české firmy představily v rehabilatačním centru Crefes ve Vila Velha za přítomnosti výkonného státního tajemníka zdravotnictví vlády státu Espírito Santo Erico Sangiorgia. Zástupci této instituce projevili velký zájem především o velmi moderní přístroj české provenience, který pomáhá lidem k rehabilitaci s poruchou pohybu.

Na závěr pracovního pobytu se česká delegace setkala ve Vitórii s prefektem hlavního města státu Espírito Santo Lorenzem Pazolinim. Ten v rámci velmi zajímavé diskuze představil podnikatelské prostředí pro zahraniční investory a priority rozvoje města v oblasti logistiky, infrastruktury a služeb. Zajímal se o nabídky jednotlivých českých firem a ocenil fakt, že Česko v listopadu znovu otevře ve Vitórii honorární konzulát.

Autor: Caroline Klauszová, obchod a ekonomika

Galerie


obchodni mise ES


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Ne 23:22  The 8-14 Day Outlook from the NWS Climate Prediction Center shows odds leaning... US National Weather Service (weather.gov)
Ne 20:58  SCIO press conference on China's imports, exports in Q1 2024 China state infooffice (scio.gov.cn)
Ne 20:48  Clusters of severe storms and heavy rain are possible through early tonight from... US National Weather Service (weather.gov)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688