Město Benešov (benesov-city.cz)
Z regionů  |  27.09.2023 14:33:00

K výzvě 10 000 kroků se v říjnu opět připojuje i město Benešov - přidat se můžete i vy

Výzva 10 000 kroků, kterou pořádá spolek Partnerství pro městskou mobilitu, z.s., vznikla s cílem motivace k pravidelné aktivitě a posílení obranyschopnosti každého z nás. Přidáte se k podzimní výzvě spolu s dalšími Benešáky? Za nejlepší chodecké výkony rozdáme krásná trička s motivem výzvy i logem Benešova!
 

 
 
Výzva 10 000 kroků, kterou pořádá spolek Partnerství pro městskou mobilitu, z.s., vznikla v dubnu 2021 v době pandemie s cílem motivace k pravidelné aktivitě a posílení obranyschopnosti každého z nás. Od té doby výzva, která se koná dvakrát ročně, ušla kus cesty: na jaře se jí totiž zúčastnilo už více než 16 000 Čechů a Slováků. Město Benešov říjnovou výzvu přijímá, a volně tak navazuje na tu dubnovou, kdy Benešáci svými „krokovými“ výkony vytáhli Benešov na úžasné 8. místo. Obhájení či dokonce překonání jarního umístění však není primárním cílem výzvy – tím je samozřejmě pravidelný pohyb a zkvalitňování vlastního zdraví.

Registrace pro říjnovou „etapu“ začala v pátek 1. září a organizátoři si pro účastníky opět připravili řadu dárků, překvapení a inspirací. Benešáci se navíc mohou těšit na soutěž o trička s motivy výzvy a v grafickém stylu města. Odměnu získá pět nejlepších chodců i chodkyň a zároveň nejúspěšnější tým. I když na tuto výhru dosáhnou jen ti nejvýkonnější, i v rámci výzvy 10 000 kroků stoprocentně platí známé sportovní heslo: není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

K 27. září 2023 Benešov eviduje 103 přihlášených uživatelů, mezi nimiž jsou i úplní nováčci. Benešovských týmů se doposud registrovalo sedm.

Pro zapojení do výzvy je třeba registrace a instalace mobilní aplikace 10 000 kroků (ke stažení zde). Inspiraci na procházky najdete pod hlavičkou města Benešov i na oficiálním webu výzvy (zde).

Účastníci výzvy si na začátku nastaví svůj měsíční cíl (tzn. osobní výzva) a snaží se jej za měsíc splnit. Důležitější než objem nachozených kroků je pravidelnost, díky níž je naše tělo každý den v pohybu, což funguje jako prevence velké řady onemocnění. „Aktivity si mohou lidé zaznamenávat na libovolném zařízení, pro větší přesnost ale doporučujeme chytré sportovní hodinky. V aplikaci výzvy lze zaznamenávat aktivity, párovat s chytrými hodinkami, nebo prohlížet statistiky,“ vysvětluje Markéta Pazderová, koordinátorka výzvy 10 000 kroků ve městě Benešov.

Za nachozené kroky se sbírají body (starší a lidé s vyšším BMI jsou zvýhodněni) a účastníci mohou (ale nemusejí) soutěžit také za své město nebo tým (partnerský nebo až 10členný). Výzva myslí také na firmy a školy, kde spolu třídy nebo firemní týmy soutěží proti jiným školám a firmám, což utužuje třídní i pracovní kolektiv.
Účast ve výzvě je zdarma. Pro zájemce je připraven prémium účet, jehož zakoupením podpoří provoz a další rozvoj výzvy. Prémiový účet také odemyká vylepšené funkce portálu, jako je sbírání odznaků, tvorbu kalendáře zážitků nebo vytváření týmu (kapitán týmu musí mít prémiový účet).

Pořadatelem výzvy je spolek Partnerství pro městskou mobilitu. z. s., jehož členem je od roku 2022 také město Benešov. Spolek se zabývá tématem rozvoje udržitelné městské a regionální mobility a zvyšováním kvality veřejných prostranství. Vedle motivace k pravidelnému pohybu výzva 10 000 kroků tedy přivolává pozornost k podobě městského prostoru, který pro pěší mnohdy není dostatečně přívětivý, bezpečný a estetický.

Významným spolupořadatelem akce jsou zapojená města a kraje, která pořádají lokální vyhlášení výsledků a komunikují se svými účastníky. Více informací o výzvě, jejích ambasadorech i zajímavostech o chůzi najdete na www.desettisickroku.cz.

10 000 kroku

 
Zodpovídá: Mgr. Tereza Lípová
Vytvořeno / změněno: 27.9.2023 / 27.9.2023

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688