msmt.cz (MŠMT)
Sport  |  13.09.2023 15:19:00

Ministr Bek jednal s předsedou Národní sportovní agentury

Praha, 13. září 2023 - Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláš Bek spolu se státním tajemníkem resortu Ondřejem Andrysem dnes jednali s předsedou Národní sportovní agentury Ondřejem Šebkem a jeho místopředsedou Romanem Brandýsem o spolupráci mezi oběma úřady v oblasti podpory sportu a aktivního pohybu dětí, žáků a studentů.

Mezi hlavní témata setkání patřilo nastavení hlubší spolupráce mezi ministerstvem a Národní sportovní agenturou a zejména dlouhodobá koncepce rozvoje pohybu a sportu v ČR. Diskuse byla vedena také nad možnostmi podpory pohybu dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních, nad možnostmi systematické podpory školního a vysokoškolského sportu jako takového a také nad výsledky mimořádného tematického šetření České školní inspekce, jehož součástí bylo i celostátní testování tělesné zdatnosti žáků (tematická zpráva zde) a na něj navazující metodické doporučení České školní inspekce k podpoře pohybu ve školách na základě konceptu tzv. aktivní školy (zde).

„Jsem velmi rád za osobní setkání s panem ministrem Bekem. Oba jsme se shodli, že s ohledem na demografický vývoj a délku dožití potřebuje stát zdravé aktivní občany, kteří budou aktivní do pozdějšího věku a tuto cestu je třeba nastartovat již v útlém věku. Oceňuji důvěru, kterou pan ministr v náš úřad má. Hovořili jsme také konkrétně nad projekty spojenými se sportováním ve školách či kampaní na podporu pohybu. Seznámil jsem pana ministra s aktuální stěžení agendou NSA a dlouhodobými plány agentury,“ řekl předseda Národní sportovní agentury Ondřej Šebek.

„Aktivní pohyb dětí a mladých lidí, který má velmi významný dopad na jejich fyzické i duševní zdraví a celkovou odolnost, je jednou z velkých výzev společnosti a my jako resort školství, mládeže a tělovýchovy se k podpoře pohybových aktivit dětí, žáků a studentů ve školách i mimo ně rozhodně hlásíme,“ doplnil ministr školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláš Bek a dodal, že jeho resort nyní dokončuje návrh koncepčního dokumentu, který by měl tuto problematiku pomoci řešit a který bude v následujícím období projednáván s oborovými partnery. „Mezi ty samozřejmě řadíme i Národní sportovní agenturu, se kterou jsme v rámci podpory pohybu, školního a vysokoškolského sportu i tělovýchovy připraveni otevřeně spolupracovat“, uzavřel ministr Bek.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688