Praha 12 (praha12.cz)
Z regionů  |  06.09.2023 15:29:00

MČ Praha 12 podepsala koncesní smlouvu na budovu PRIORU

V pondělí 4. září 2023 podepsal starosta MČ Praha 12 Ing. Vojtěch Kos a generální ředitel společnosti BAK stavební společnost Ing. Radek Mrázek koncesní smlouva na budovu bývalého obchodního domu PRIOR na Sofijském náměstí.
Podpis koncesní smlouvy
 

 
 

Příprava začala již v roce 2019, kdy městská část vysoutěžila organizátora koncese. Celý projekt je založen na potřebě zatraktivnit přirozené centrum MČ Praha 12, jehož dominantním prvkem je objekt bývalého obchodního domu PRIOR. „Centrální část Prahy 12 si zaslouží moderní obchodní centrum, které bude odpovídat potřebám a standardům 21. století. Investici provede soukromá společnost v rámci PPP projektu,“ uvedl Vojtěch Kos, starosta městské části.

Současný obchodní dům bude nahrazen novým objektem. „Získáme do svého majetku polyfunkční dům, kde bude nový supermarket, k tomu 2 patra obchodních jednotek, 1 patro pro kanceláře či ordinace a 4 patra městských bytů,“ doplňuje 1. místostarosta Petr Šula, který má koncesní řízení ve své kompetenci. To vše postaví vybraný koncesionář, společnost BAK stavební společnost, a.s. Ta se do koncesního řízení přihlásila ve spolupráci s mezinárodní společností Savills, která má ve správě řadu komerčních nemovitostí nejen v České republice. Koncesionář bude mít právo si po splnění poměrně přísných podmínek část pozemku odkoupit a následně prodat komerční jednotky a byty třetím osobám.

Městská část obdrží každý rok pachtovné, které bude po dostavbě budovy minimálně 10 mil. ročně (při koncesní smlouvě na 50 let a zvažované průměrné inflaci 2 %, pak získá městská část do svého rozpočtu více než 845 mil ). Po skončení doby koncese navíc polyfunkční objekt zdarma převezme.

Rada městské části přijala na svém jednání v úterý 5. září 2023 usnesení, ve kterém požaduje zpracování nové studie budoucího polyfunkčního objektu, která bude reflektovat požadavky městské části a také obyvatel okolních bytových domů. Již počátkem tohoto roku proběhlo několik veřejných setkání s obyvateli okolních bytových domů a také s nájemci současného PRIORU. Do konce listopadu plánujeme další veřejné setkání, tentokrát již přímo s projektanty budoucího polyfunkčního objektu.

„V plánu není pouze řešení bývalého bytového objektu PRIOR, ale také přilehlých nemovitostí a studie celého území. Již proběhlo jednání jak s Českou poštou, která má zájem přesunout se do budovy budoucího polyfunkčního objektu nebo např. Městskou knihovnou, která má velký zájem o zřízení své pobočky v centru Prahy 12,“ dodává Petr Šula.

 

 
Zodpovídá: ÚMČ Praha 12
Vytvořeno / změněno: 6.9.2023 / 6.9.2023
 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688