OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  01.09.2023 13:11:00

KB Pojišťovna otevírá pro investory nový zajištěný fond Stabilita 5


1.9.2023 Produkty, Tiskové zprávy

KB Pojišťovna otevírá nový zajištěný fond Stabilita 5. Fond je nabízen v?období od 28. srpna do 8. prosince 2023 novým i stávajícím klientům v rámci investičního životního pojištění Vital Invest a Vital Platinum Private , který je v?nabídce Komerční banky . Kapitálová garance v době splatnosti fondu je 110 % po odečtení správních nákladů na počátku investice a splatnost fondu je stejně jako u minulých tranší 6 let .

Jde o letošní již třetí zajištěný fond Stabilita, který nabízí možnost zajímavé investiční příležitosti s?kapitálovou garancí v?době splatnosti fondu. V zajištěných fondech Stabilita už klienti KB Pojišťovny v letošním roce zainvestovali přibližně 1,7 miliard korun, což předčilo prvotní očekávání.

„V případě, že se podkladové aktivum bude vyvíjet mezi 100 % - 110% počáteční úrovně, klient ke kapitálové garanci dostane ještě 5% bonus. Bude-li konečná úroveň podkladového aktiva vyšší než 110 % jeho počáteční úrovně, klient obdrží po odečtení správních nákladů 110 % alokovaného pojistného a navíc 25 % bonus. Celkem tedy klient může získat po odečtení správních nákladů na počátku investice až 135 % alokovaného pojistného,“ vysvětluje Petra Volková, produktová manažerka investičního životního pojištění KB Pojišťovny a uvádí, že i v případě záporné výkonnosti podkladového aktiva fond zajišťuje klientovi návratnost 110 % vložených prostředků.

Výkonnost podkladového fondu Compass Transatlantic fund závisí na výkonnosti 50 evropských společností z Eurozóny a 100 amerických společností. Podkladový fond při výběru jednotlivých akcií do portfolia zohledňuje ESG rating emitentů dle MSCI metodiky s využitím přístupu „nejlepší ve své třídě“ a jejich tržní kapitalizaci, přičemž vybrány jsou pouze společnosti s největší tržní kapitalizací.

„V pořadí již pátá a třetí letošní tranše je další příležitostí pro konzervativní klienty, kteří hledají dlouhodobější investiční horizont, chtějí více pracovat se svými financemi a s minimální mírou rizika uchránit jejich hodnotu před inflací. Fond Stabilita 5 nejenže garantuje návratnost investice, ale zároveň poskytuje možnost zajímavého výnosu. Minulé prodeje fondů Stabilita, které se uskutečnily loni i letos trend opatrného investování jen potvrdily, ” dodává Petra Volková.

Splatnost fondu nastane 31. prosince 2029 a jeho nezanedbatelným benefitem pro klienty je i určení obmyšlené osoby. V případě úmrtí pojištěného, tedy investora, bude vyplacena odpovídající částka pojistného plnění přímo této osobě, jelikož pojistné plnění není předmětem dědického řízení.


Upozornění: Vývoj ceny podílové jednotky má pouze informační charakter a nemusí se shodovat s cenou v den realizace obchodu. KB Pojišťovna je obchodní značka, kterou Komerční pojišťovna, a.s., (poskytovatel produktu) používá k marketingové komunikaci.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Jak vypadá rakouský vozový park? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)

Přečtěte si také:

02.11.2023ČNB nemění sazby, pro stabilitu hlasovalo 5 ze 7 členů Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)
25.09.20195:2 pro stabilitu sazeb ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
03.08.2016Jak vytvořit vlastní zajištěný fond (část 5.) Gabriel Jurčák (LYNX)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688