jihlava.cz (Jihlava)
Z regionů  |  24.08.2023 10:05:52

Doprava v Jihlavě se po letních uzavírkách vrací do normálu

Letní opravy frekventovaných komunikací jsou u konce. Místem největších omezení byla křižovatka „u Zverimexu“, kde postupně proběhla výměna částí vodovodu a rekonstrukce semaforů.

Sokolovská

Během klidnějšího letního provozu město opravilo propad ve Znojemské ulici, několik částí vodovodů i komunikací a také semafor na křižovatce „u Zverimexu“. Nový semafor byl zprovozněn v pondělí 22. srpna odpoledne a hned ulehčil dopravě na vytížené křižovatce. Ve středu odpoledne byl zprovozněn opravený železniční přejezd v ulici Na Dolech ve Starých Horách a v pátek 25. srpna se otevře opravený přivaděč z Jihlavy na dálnici D1 včetně všech sjezdů a nájezdů. Naopak se v pátek uzavře Masarykovo náměstí, dočasně zprůjezdněné právě kvůli letním opravám.

„Plánování letošních uzavírek bylo opravdu náročné. Do dvou letních měsíců, kdy je doprava klidnější, se nám podařilo vměstnat maximum oprav důležitých komunikací i zařízení. Díky přípravě a výbornému provedení opravy navazovaly jedna na druhou. Chtěl bych poděkovat řidičům, chodcům a cestujícím MHD za trpělivost s potřebnými opravami a také kolegům z magistrátu a pracovníkům Služeb města Jihlavy, dopravního podniku a dodavatelských firem za velký kus práce,“ uvedl primátor města Petr Ryška.

Místem největších oprav byla křižovatka „u Zverimexu“, kde postupně proběhla výměna částí vodovodu a rekonstrukce semaforů. Největší dopad na dopravu ve městě měla uzavírka Znojemské ulice, která se propadala do havarijní kanalizace – ulice musela být na deset dní uzavřena, centrum města bylo přístupné pouze ze severu Křižovou ulicí a po výlukových trasách jezdila městská hromadná doprava. Dále město opravilo povrchy ulic Okružní, Sokolovská nebo Průmyslová. Uzavřena byla také křižovatka ulic Ke Skalce a Seifertova – samotná Seifertova ulice by se měla po náročné rekonstrukci podzemních sítí otevřít už v září.

„Opravy komunikací budou pokračovat i v dalších měsících. V září bude během týdne opravena Pávovská ulice od Sokolovské až k Průmyslové ulici. Na podzim také Kraj Vysočina provede opravu ulice Romana Havelky od přivaděče k Pražskému mostu,“ zmínil další plány primátor Ryška. Úlevu řidičům v říjnu přinese úprava omezení na Znojemské ulici u stavby obchvatu, když bude zprovozněna nová okružní křižovatka.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688